Yandex Metrica

Engelli, evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığı alanlar müjde! Bakanlık dev zammı duyurdu: Rakamlar sil baştan değişecek

Engelli, evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığı alanlar müjde! Bakanlık dev zammı duyurdu: Rakamlar sil baştan değişecek

Aile Bakanlığı 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım ücreti alanlara müjdeyi verdi. Temmuz ayında gelen ara zam sonrası yükselen rakamlar ocak ayında gelecek zam ile birlikte rekor seviyelere çıkacak.

Ekonomi

26.09.2024, 15:58

Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet kapsamında vatandaşlarının yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Aile Bakanlığı 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engeli maaşı alanların maaşlarını rekor seviyelere çıkarılacak. TÜİK tarafından belirlenen enflasyon rakamlarıyla birlikte SED ödemelerin Temmuz ayında zam gelmişti. 

Temmuzda yapılana zam ile nefes alan ihtiyaç sahipleri şimdi de gözünü ocak ayına dikti. Yılbaşında yapılacan zam öncesi Orta Vadeli Program'ın (OVP), enflasyon tahminleri yeni zamlara ışık olmaya başladı.

Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine yapılan ödemeler ocak zammı ile rekor seviyelere çıkacak. OVP doğrultusunda yapılacak olan Ocak zammı ile birlikte 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım maaşlarına dev zam gelecek. 

Yumurta AB'ye dayandı! İsrafı önleyecek yeni düzenleme yolda Yumurta AB'ye dayandı! İsrafı önleyecek yeni düzenleme yolda Haberi Görüntüle

SED ÖDEMELERİNE DEV ZAM

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar, engelliler ve bakıma muhtaç bireyler için yapılan ödemelerde Ocak ayında memur maaş katsayısına bağlı olarak artış yapılacak. Söz konusu artışlar ocak ayında açıklanacak zam oranlarına göre şekillenecek. 

Temmuz ayında 4.181 TL'ye yükselen 65 yaş üstü vatandaşlara ödenen yaşlılık aylığı, 4.570 TL'ye çıkarılacak. Evde bakım aylığı ise 9.077 TL'den 9.923 TL'ye çıkacak.

Ayrıca engelli vatandaşlar için ödenen maaşlar da ocak zammı ile yükselecek. %40-69 engel durumu bulunan bireylerin maaşı 3.338 TL'den 3.648 TL'ye, %70 ve üzeri engel durumu olan bireylerin maaşı ise 5.007 TL'den 5.473 TL'ye yükselecek.

Fırsatta son gün! Başvurmayan emekli çok üzülecek! 22 bin TL anında hesabınızda! Fırsatta son gün! Başvurmayan emekli çok üzülecek! 22 bin TL... Haberi Görüntüle

ÖĞRENCİLERE DEVLET DESTEĞİ

Aile Bakanlığı 65 yaş üstü vatandaşlar, engelli bireyler ve evde bakım ücreti alanların yan sıra Okul öncesi çocuklar için de yardım yapmaya devam ediyor. Okul öncesi çocuklar için ödenen destek, 4.312 TL'den 4.713 TL'ye, İlkokul seviyesindeki çocuklar için ise 6.468 TL'den 7.070 TL'ye çıkacak.

Ayrıca ortaöğretim seviyesinde okuyan çocuklar için yapılan yardımlar 6.899 TL'den 7.541 TL'ye çıkarılması gündemde. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading