Yandex Metrica

Erken emeklilik artık hayal değil! Milyonlarca çalışana SGK piyangosu vurdu

Erken emeklilik artık hayal değil! Milyonlarca çalışana SGK piyangosu vurdu

Erken emeklilik hayali kuran milyonlarca çalışanada müjde SGK'dan geldi. Peki SGK mevduatında kolay emeklilik koşulları neler? Kimler erken emekli olabilir?

Ekonomi

30.08.2024, 10:04

SGK mevzuatında emekli olmanın koşulları belli olsa da bazı özel durumlarda emeklilik kolaylaşabiliyor. Bu konuda genellikle bilgi sahibi olunmadığı için çalışanlar emekli olabilecekleri halde uzun yıllar çalışmak zorunda kalıyorlar. SGK’nın emeklilik piyangosu kimlere vuruyor? Kimler için kolay emeklilik imkanı sağlanıyor?

Araç sahipleri tabelalar sil baştan değişti! Zamlar pompaya yansıdı: 4 Eylül İstanbul, Ankara, İzmir akaryakıt fiyatları... Araç sahipleri tabelalar sil baştan değişti! Zamlar pompaya yansıdı: 4... Haberi Görüntüle

MALULEN EMEKLİLİK EN KOLAYI!

Malulen emeklilik esasında bir ihtiyaca yanıt veriyor. İş gücü kaybının yaşanması durumunda insanlar için çalışmak bir eziyete dönüşebiliyor. Çalışanlar kaza geçirebilirler veya kötü bir hastalığa yakalanabilirler. Bu durumda da çalışmaya devam edemeyeceklerdir. İşte bu noktada SGK devreye girip bazı koşullarda bu kişilere emeklilik hakkı veriyor. 10 yıl sigortalılık ve 1800 prim günü şartları ile bu kişiler emekli ediliyorlar. Malulen emeklilik hakkı elde edebilmek için SGK’nın belirlediği sağlık kurulundan rapor almak gerektiğinin unutulmaması gerekiyor. Malul durumlarını ispat edemeyenler bu hakkı elde edemezler.

Yeni EYT yolda! 3600-4500-7200 primi olan erken emekli olacak Yeni EYT yolda! 3600-4500-7200 primi olan erken emekli olacak Haberi Görüntüle

KISMİ EMEKLİLİK SON FIRSAT

Her çalışan hayatı boyunca sürekli çalışma fırsatı bulamayabilir. Ya iş bulamamıştır ya da çalışabilecek durumda değildir. Bu kişilerin yaşları ilerlediğinde emekli olmak için 7000 prim günü toplamaları çok zor oluyor. SGK bu kişilere emekli olabilmeleri için son fırsatı kısmi emeklilik ile veriyor. Kısmi emekli olmak için kadınların 58 yaşında, erkeklerin 60 yaşında olmaları gerekiyor. Bu uygulamada prim günü şartı ile sigorta koluna ve ilk işe giriş tarihine göre değişiyor. Bu çerçevede 3600, 4500 ve 5400 prim günleri ile emekli olunabiliyor.

Çifte Zam kapıda! Kıdem ve ihbar ödemeleri ne zaman ve ne kadar artacak? Çifte Zam kapıda! Kıdem ve ihbar ödemeleri ne zaman ve... Haberi Görüntüle

KADINLARA ÖZEL İMKAN

Kolay emeklilik için kadınlara bazı özel durumlarda çok önemli bir imkan da sağlanıyor. Çalışan annelerin çocuklarının engel durumlarının olması halinde onların emekli olmaları hızlandırılıyor. SGK bu kadınlara toplam prim gün sayısının dörtte biri kadar primi hediye ediyor. Bununla da kalınmıyor. Hediye edilen prim gün sayısı kadar da emeklilik yaşından düşülüyor. Normalden çok daha kolay koşullarda bu çalışan kadınlar için emeklilik kapısı aralanmış oluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading