Eurocontrol raporu yayımlandı: İstanbul Havalimanı ilk sırada!

Eurocontrol raporu yayımlandı: İstanbul Havalimanı ilk sırada!

İstanbul Havalimanı, Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı’nın 23-29 Eylül 2024 dönemine ilişkin raporuna göre, günlük ortalama 1438 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı unvanını kazandı.

Ekonomi

03.10.2024, 16:52

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı (Eurocontrol) tarafından yayımlanan "Avrupa Havacılık Raporu"na göre, 23-29 Eylül 2024 tarihlerini kapsayan dönemde İstanbul Havalimanı, günlük ortalama 1438 uçuşla Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu. Bu başarı, İstanbul Havalimanı'nın küresel havacılıkta giderek artan stratejik önemini bir kez daha ortaya koydu.

Sahtekarlar tek tek ifşalandı: Hileli gıdalar listesi yayınlandı Sahtekarlar tek tek ifşalandı: Hileli gıdalar listesi yayınlandı Haberi Görüntüle

AVRUPA'NIN EN YOĞUN HAVALİMANLARI SIRALAMASI

Raporda, İstanbul Havalimanı’nı takip eden diğer havalimanları da dikkat çekti. Amsterdam Schiphol Havalimanı, günlük 1437 uçuşla ikinci sırada yer alırken, Paris Charles De Gaulle Havalimanı 1373 uçuşla üçüncü ve Londra Heathrow Havalimanı ise 1328 uçuşla dördüncü sırada kendine yer buldu.

Antalya Havalimanı ise günlük 916 uçuşla Avrupa'nın en yoğun 10 havalimanı arasında yer alarak 10. sırada listelendi.

Sıfır kilometre araçlarda artık zorunlu! Yeni sistem devreye giriyor Sıfır kilometre araçlarda artık zorunlu! Yeni sistem devreye giriyor Haberi Görüntüle

AVRUPA HAVACILIK'TA İSTANBUL'UN GÜCÜ

İstanbul Havalimanı'nın bu dönemde Avrupa’nın zirvesine yerleşmesi, sadece Türkiye’nin havacılık sektöründeki gücünü değil, aynı zamanda bölgedeki stratejik hava trafiği merkezlerinden biri olarak önemini de ortaya koydu. Antalya Havalimanı'nın da ilk 10'da yer alması, Türkiye’nin turizm merkezlerinin havacılıktaki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading