Ev sahibi artık müşteri seçiyor! O meslek grubuna ev yok: Yeni gözdeleri ise çok konuşulacak

Ev sahibi artık müşteri seçiyor! O meslek grubuna ev yok: Yeni gözdeleri ise çok konuşulacak

Son zamanlarda gündemde ev sahibi ve kiracı tartışmaları sıkça yer alıyordu. Bu tartışmalar avukat yolunda son buluyordu. Bu durum yüzünden avukatlarda mağdur oldu. Peki ev sahipleri hangi meslek gruplarına ev kiralamaktan kaçınıyor? Ev sahipleri hangi meslek gruplarını daha çok tercih ediyor? İşte haberin detayları…

Ekonomi

06.10.2024, 14:12

Son dönemlerde ev sahipleri ve kiracı tartışmaları çok gündeme geldi. Bu tartışmaların çözüm yolu ise avukatlar oldu. Ev sahipleri çözüm yolu olan avukatlara ev kiralamaktan kaçınıyor. Son 3 yılda kiralara yapılan zamlar ve fahiş yüksek fiyatlar nedeniyle ev sahipleriyle tartışmalar gündeme geldi. Bu anlaşmazlıkların gündeme gelmesi, kiralık ev arayışında olan avukatları da mağdur etti.

Sektörün önde gayrimenkul uzmanları, son dönemde ev sahiplerinin avukatlara ev kiralamaktan kaçındığını belirtti. Uzmanlar, avukatların tüm hukuki hakları ve atılabilecek adımları kapsamlı şekilde bildikleri için bu durumun ortaya çıktığını söylüyorlar.

AVUKATLARIN KONUYA HAKİM OLMASI RİSK TAŞIYOR!

Kiralık konut piyasasının son durumunu yorumlayan Sabah'ta yer alan habere göre Tüketici Konfederasyonu Emlak Komisyonu Başkanı Bora Tren, "Avukatlara yönelik bu tutumu son dönemde maalesef çok sık duyuyoruz. Ev sahipleri bildiğiniz gibi artık konutu kiraya verirken çıkış taahhütnamesi gibi çeşitli şartlar öne sürerek 'ipin ucu bende olsun' mantığında hareket ediyor. Avukatlar da bu konuda hukuki bilgiye sahip olduğu için bir çekingenlik hali oluşuyor" dedi.



Ev sahiplerinin son zamanlarda en çok talep ettiği kiracı kesimini de açıklayan Emlak Komisyonu Başkanı Tren, "Ev sahiplerinin konutlarını en çok kiraya vermek istediği grup, öğrenciler. 2-3 sene kalıp ardından evi boşaltacak olan kiracılar, daha kazançlı grup olarak görülüyor. Bunun yanı sıra öğrenciler genellikle bir araya gelip toplu şekilde kaldıkları için, konut sahipleri kira bedellerini daha yüksek talep etme fırsatı yakalıyor" ifadesinde bulundu.

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading