Yandex Metrica

Sitede Ara

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde TOKİ'den geldi: O illerde konut başvurusu başladı

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde TOKİ'den geldi: O illerde konut başvurusu başladı

Ev alma hayali kuran milyonlaca vatandaşa müjde yine TOKİ'den geldi. E-devlet üzerinden yayınlanan açıklamaya göre 7 ilde konut başvurusunun başlayacağı duyuruldu.

Ekonomi

28.06.2024, 15:52

Konut sahibi olmak isteyen milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren bir son dakika açıklaması geldi. Son dönemlerde konut piyasasındaki yüksek fiyatlar ve bankaların yüksek faiz oranları vatandaşların ev sahibi olma hayallerinin ertelenmesine neden olurken konut sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiren bir duyuru yapıldı. TOKİ konut satışı detayları vatandaşlar tarafından merak edildi. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 7 ilde konut başvurusunun başladığı belirtildi. Ev sahibi olmak ve kiradan kurtulmak isteyen vatandaşlar TOKİ konut satışlarının hangi illerde yapılacağını araştırmaya başladı. Peki TOKİ konut satışı başvuru şartları nelerdir?

E Devlet üzerinden yayınlanan açıklamaya baktığımızda 2+1 ve 3+1 şeklinde yapılacak konutların satılacağı bildirildi. 2+1 konutların 86.48 metrekare  büyüklüğünde olduğu, 3+1 konutların ise 101.87 metrekare büyüklüğünde olduğu ifade edildi. 

Bakan Şimşek: Türkiye'de asgari ücret düşük değil Bakan Şimşek: Türkiye'de asgari ücret düşük değil Haberi Görüntüle

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olma şartları aranacaktır.

Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır.

Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir; birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, (İl nüfus kütüğüne kayıtlı olmayan hak sahiplerinden sözleşme aşamasında adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alınacak belge istenecektir.)

Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler, başvuru tarihleri arasında, yetkili banka şubelerine başvuru bedelini ödeyerek, başvurdukları kategori ile ilgili “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi” ni imzalayacaklardır.

Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu? Yurt dışı çıkış harcı ne kadar süre geçerli, kaç günlük? Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu? Yurt dışı çıkış... Haberi Görüntüle

KONUT SATIŞI YAPILACAK İLLER VE TARİHLERİ

Erzincan: 5 Temmuz 2024

Kırıkkale: 5 Temmuz 2024

Konya: 28 Haziran 2024

Manisa: 28 Haziran 2024

Ordu: 5 Temmuz 2024

Sivas: 5 Temmuz 2024

Yozgat: 12 Temmuz 2024

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading