Yandex Metrica

Evde bakım aylığı alanlar müjde! Bakanlık onayı verdi: Maaşlara dev zam geliyor

Evde bakım aylığı alanlar müjde! Bakanlık onayı verdi: Maaşlara dev zam geliyor

Sosyal devlet kapsamında vatandaşlarının yanında olmaya devam eden Türkiye, yeni müjdeyi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile duyurdu. Aralık ayında rakamların sil baştan değişeceği iddia edilirken maaşların 10 bin TL'ye yükseleceği duyuruldu.

Ekonomi

16.09.2024, 11:40

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine yapılan destek ödemelerine zam geliyor. Genç, yaşlı ayırt etmeksizin vatandaşlarının yardımına koşan Türkiye Cumhuriyeti, nakdi yardımlar ile ihtiyaç sahiplerinin omuzlarındaki yükü hafifletmeyi amaçlıyor. 

Temmuz ayında 6 aylık enflasyon oranının ardından memur maaşlarına yapılan zam ile birlikte sosyal yardım ödemelerini de güncelleyen Aile Bakanlığı, dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarına kulak vermişti. 

AB'den flaş karar! Rusya'ya kapıları kapadı AB'den flaş karar! Rusya'ya kapıları kapadı Haberi Görüntüle

SOSYAL DESTEK MAAŞLARI NE KADAR?

Temmuz ayında yapılan güncelleme ile birlikte engelli maaşı yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşlar için 2 bin 797 TL'den 3 bin 336 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşlar için ise 4 bin 196 TL'den 5 bin 5 TL'ye yükseltilmiştii.

65 yaşını doldurmuş olan ve Sosyal Güvenlik Kurumundan gelir ve aylık hakkından yararlanmayan vatandaşlara verilen yaşlılık aylığı 2024 Temmuz ayında 3 bin 504'den 4 bin 180 'TL'ye çıkarılmıştı.

Evde bakım ödemeleri ise temmuz zammı ile birlikte 7 bin 608 TL'den 9 bin 76 TL'ye yükselmişti.

İngiliz bankasından çarpıcı Dolar tahmini: Önümüzdeki dönemde... İngiliz bankasından çarpıcı Dolar tahmini: Önümüzdeki dönemde... Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM ÜCRETİNE ZAM MÜJDESİ

Temmuz zamları ile vatandaşlarının yanında olan Türkiye bir zam müjdesini daha duyurdu. Yıl sonunun da gelmesiyle beraber memur maaşlarına yapılacak yeni zammın ardından tüm sosyal yardım ödemelerinin yeniden zamlanacağını duyurdu. Bu doğrultuda, evde bakım aylığının da 10 bin TL’yi geçebileceği öğrenildi.

Yıl sonu memur maaşlarına 10 ila 15 bandında zamlanabileceği öngörülürken, bu zammın, evde bakım aylığına da yansıyacağı düşünülüyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) aralık ayında açıklayacağı enflasyon oranının ardından memur maaş katsayısının netleşmesiyle beraber Ocak 2025’te evde bakım aylığının yeniden belirleneceği ve bu kapsamda, 10 bin TL’yi bulabileceği kaydedildi.

Doğal gazda fiyatları düşürecek hamle! Türkiye'den 10 yıllık dev anlaşma! Doğal gazda fiyatları düşürecek hamle! Türkiye'den 10 yıllık dev anlaşma! Haberi Görüntüle

SOSYAL DESTEK YARDIMLARINA NASIL BAŞVURULUR?

Ailedeki tüm bireylerin kimlik fotokopisi

Ebeveyn adına düzenlenmiş ikametgâh

Ailede engelli varsa engelli raporu

Ailedeki bireylerin  sağlık sorunlarına dair rapor/belge

Ailede çalışabilecek durumda olup iş bulamadığı için çalışmayan bireyin bulunması durumunda iş aradığına dair İş-Kur İş Arayan kayıt belgesi

Çalışan kişilerin iş yeri telefon numarası ve adresi

Gelir Beyan Formu

Çocukların güncel öğrenci belgeleri

Kira sözleşmesi fotokopisi

İş göremezlik raporu

Ebeveyne ait Ziraat Bankası hesap cüzdanı

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading