Yandex Metrica

Sitede Ara

Evde bakım maaşı alanlar dikkat! Bakan müjdeyi verdi: Ödemeler hesaplara yatacak

Evde bakım maaşı alanlar dikkat! Bakan müjdeyi verdi: Ödemeler hesaplara yatacak

Sosyal devlet kapsamında vatandaşlarının yanında omaya devam eden Türkiye Cumhuriyeti, evde bakım ödemelerini ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırmaya hazırlanıyor. Aile Bakanlığı tarafından ödenecek olan 9  bin 077 TL o tarihte hesaba yatacak.

Ekonomi

05.09.2024, 18:47

Sosyal destek programı kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam eden Türkiye dar gelirli vatandaşlara 15 Eylül’den itibaren 9 bin 077 TL ödeme yapılacak. Söz konusu ödemeler  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla her ay düzenli olarak hesaplara aktarılacak.

Devlet desteği kişiye özel PTT hesaplarına yatacak ve ihtiyaç sahibi vatandaş tarafından çekilecek. Özellikle dar gelirli aileler, engelli bireyler ve yaşlılar bu yardımdan yararlanacak. 

ABD'li dev firmada kriz! İşçiler maaşı beğenmedi, grev kararı aldı ABD'li dev firmada kriz! İşçiler maaşı beğenmedi, grev kararı aldı Haberi Görüntüle

KİMLER SED ÖDEMESİ ALABİLİR?

İhtiyaç sahiplerinin hesabına yatırılan SED desteği şartları neler? sosyal yardım ödemeleri, özellikle düşük gelirli ailelere ve muhtaç bireylere paha biçilmez destek sunuyor. Bu destek (evde bakım yardımı olarak da bilinir) bakıma ihtiyaç duyan kişilere bakan aile üyelerine verilir.

Söz konusu yardımı talep eden bireyler belli koşulları yerine getirmek zorundadur. Bu gereklilikler arasında tüm gerekli ekipmanların bulunduğu bir hastaneden alınmış sağlık raporu ve başvuran ve hastanın mali durumunu yer alıyor. Raporda bakım alan bireyin sürekli yardıma ihtiyacı olduğu belirtilmelidir.

Bakan Işıkhan'dan CHP'li belediyelere 'borcunu ödeyin' çağrısı: 'Yasal yollarla tahsil etme yoluna gideceğiz' Bakan Işıkhan'dan CHP'li belediyelere 'borcunu ödeyin' çağrısı: 'Yasal yollarla tahsil... Haberi Görüntüle

SED BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIR?

Evde bakım maaşı başvuruları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen veya e-Devlet üzerinden online olarak yapılabilir. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından uygun bulunanların maaşları aylık olarak PTT şubelerine ya da Ziraat Bankası hesaplarına yatırılır.

Altın yatırımı yapanlar kuyumcuya koştu! Yılsonu tahmini dudak uçuklattı Altın yatırımı yapanlar kuyumcuya koştu! Yılsonu tahmini dudak uçuklattı Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK 2024 EYLÜL

Evde bakım maaşı her ayın 15'i ile 30 arası hesaplara yatırılır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen veya e-Devlet üzerinden online olarak yapılabilir. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından uygun bulunanların maaşları aylık olarak PTT şubelerine ya da Ziraat Bankası hesaplarına yatırılır.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading