EYT‘liler emeklilik hakkını kaybedebilir! 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlara son uyarı

EYT‘liler emeklilik hakkını kaybedebilir! 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlara son uyarı

Ekim ayının EYT’li emekliler için öneminden bahseden SGK Uzmanı Özgür Erdursun son uyarılarını yaparak özellikle de 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanların dikkatli olmalarını istedi.

Ekonomi

03.10.2024, 18:58

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Ekim ayında yeni emekli olacaklar için ‘altın’ değerinde bir öneride bulundu. EYT’li olup SSK’dan emeklilik hakkını kaybedecek on binlerce kişinin olduğuna işaret eden Erdursun çoğunun bu durumdan habersiz olduğunu ve Ekim ayında gerekli olan hamlenin yapılmasını gerektiğine vurgu yaptı.

EYT’liler için Ekim ayının öneminden bahseden Özgür Erdursun, EYT düzenlemesinden yararlanan pek çok kişinin hiç farkında olmadan emeklilik hakkını kaybedebileceğini söyledi.

Özellikle de 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olup daha sonrasında da Bağ-Kur'a geçenler için Ekim ayının kritik bir öneme sahip olduğunu hatırlatan uzman isim detaylardan da söz etti.

Emekli EYT

2025 yılında emekli olanların aylıkları daha mı az bağlanacak? AK Partili isim açıkladı 2025 yılında emekli olanların aylıkları daha mı az bağlanacak? AK... Haberi Görüntüle

EKİM AYI NEDEN EMEKLİLER İÇİN ÖNEMLİ

  • Bağ-Kur'dan çıkış süresi: 1 Mayıs 2021'den sonra Bağ-Kur'a başlayanlar için bir sorun yok. Ancak daha önce Bağ-Kur'a geçmiş olanlar için 30 Ekim 2024 tarihine kadar Bağ-Kur'dan çıkış yapmaları gerekiyor.
  • Neden çıkış yapmak gerekiyor? Eğer bu tarihe kadar Bağ-Kur'dan çıkış yapılmazsa, 1261 günden fazla Bağ-Kur primi ödenmişse, emeklilik statüsü SSK'dan Bağ-Kur'a geçiyor.
  • Bağ-Kur'a geçmenin dezavantajları: Bağ-Kur'dan emekli olmak, SSK'ya göre daha uzun prim ödeme süresi ve daha düşük emekli aylığı anlamına geliyor.

Buna bağlı olarak da 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olup daha sonra Bağ-Kur'a geçenler, kendi işyeri olup şirket ortağı olan ya da esnaf siciline kayıtlı olanlar, 1 Mayıs 2021 öncesi ödenmeyen Bağ-Kur borçları silinenler risk altında kalıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading