Yandex Metrica

Sitede Ara

EYT'nin maliyeti ne kadar? AK Partilisi isim canlı yayında rakam verdi

EYT'nin maliyeti ne kadar? AK Partilisi isim canlı yayında rakam verdi

Katıldığı bir televizyon programında konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş'tan dikkat çeken EYT yorumu geldi. EYT'nin 5 yıllık maliyetinin 300 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Mustafa Elitaş, ''EYT'nin 5 yıllık maliyeti 300 milyar dolar. 6 Şubat depreminin Türkiye'ye imalat maliyeti 60 milyar dolar. 85 milyon dedi ki 4,5 milyon insanın erken emekli olmasından dolayı maliyeti hep birlikte ödeyeceğiz dediler. 85 milyon erken emekliliğin bedelini birlikte ödeyeceğiz dediler, onu hayata geçirmeye çalışacağız dediler.'' ifadelerini kullandı.

Ekonomi

22.07.2024, 16:19

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, CNN TÜRK'te gündeme dair merak edilen sorulara yanıt verirken birçok konuya değindi.

Emeklilik sisteminin değişmesinden EYT düzenlemesine kadar birçok konuya değinen Mustafa Elitaş'ın EYT'lilerle ilgili yaptığı değerlendirmeler dikkat çekti.

Vergi borcunu ödemeyenler için son şans! Bakan Şimşek: Ödemeyenlerin isimlerini kamuoyu ile paylaşacağız Vergi borcunu ödemeyenler için son şans! Bakan Şimşek: Ödemeyenlerin isimlerini... Haberi Görüntüle

''EMEKLİLİK SİSTEMİNDE ADALETSİZLİK VAR''

EYT'nin 5 yıllık maliyetinin 300 milyar dolar olduğunu belirten Mustafa Elitaş, ''Emeklilikte farklı sigorta kurullarına tabii olanlar var. Tarım BAĞKUR'lusu 15 gün prim ödedi 30 gün sayılıyor. CHP lideri Özgür Özel'e yanlış bilgi veriyorlar. Diyor ki Özel "Eskiden en düşük emekli maaşı asgari ücretten daha fazlaydı" 3600 gün prim ödeyen emekliyle 7200 gün prim ödeyen aynı maaşı almaya başladı. Bir taraftan vatandaş diyor ki 7200 gün primim var 13 bin küsür alıyorum, diğeri diyor ki 3600 gün primim var 12 bin 500 TL alıyorum. Burada bir adaletsizlik var.'' dedi.

Emeklilik sistemindeki adaletsizlikte yakınan Elitaş, ''Buradaki prim ödeyenler arasındaki dengesizlik arttığı için insanlar ne kadar prim ödüyorsa karşılığını almak istiyor. Emeklilik primlerini bir anda yaptığınız takdirde herkesin maaşında önlenemez bir fiyat artışı ve hayat pahalılığıyla karşılaşıyorsunuz.'' ifadelerini kullandı.

5 yıl erken emeklilik müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan söz vermişti: 1800 prim günü indirimi geldi! 5 yıl erken emeklilik müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan söz vermişti: 1800... Haberi Görüntüle

''EYT'NİN 5 YILLIK MALİYETİ 300 MİLYAR DOLAR''

EYT konusuna değinen Mustafa Elitaş, ''EYT ile ilgili kısım, EYT'nin 5 yıllık maliyeti 300 milyar dolar. 6 Şubat depreminin Türkiye'ye imalat maliyeti 60 milyar dolar. Toplumda bir konses oluştu. Kimse itiraz etmedi. 2023 yılında 2,5 milyon kişi emekli olabilecekti. 2028 yılında da 4.8 milyon kişiye çıkacaktı. Muhtemelen şu an 3 milyona yakın kişi EYT'den emekli oldu. Erken emeklilik için kimse itiraz etmedi.'' değerlendirmesinde bulundu.

Araç sahipleri depoları fulleme zamanı! Benzin fiyatlarında şaşırtan indirim:  İşte 6 Eylül  benzin, motorin ve LPG'de güncel fiyatlar... Araç sahipleri depoları fulleme zamanı! Benzin fiyatlarında şaşırtan indirim: İşte... Haberi Görüntüle

''MEDYA BİLE NE ZAMAN ÇIKACAK DEDİ''

''Medya bile EYT ne zaman çıkacak dedi.'' ifadesini kullanan Elitaş, ''85 milyon dedi ki 4,5 milyon insanın erken emekli olmasından dolayı maliyeti hep birlikte ödeyeceğiz dediler. 85 milyon erken emekliliğin bedelini birlikte ödeyeceğiz dediler, onu hayata geçirmeye çalışacağız dediler.'' şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading