Yandex Metrica

EYT'yi kaçıranlar üzülmesin! İkinci EYT geliyor: 1 milyon kişi faydalanacak

EYT'yi kaçıranlar üzülmesin! İkinci EYT geliyor: 1 milyon kişi faydalanacak

EYT düzenlemesinden faydalanamayanlar üzülmesin. Yapılcak yeni düzenlemeyle 1 milyon kişinin daha emekli olması mümkün olacak. İkinci EYT denilen bu düzenleme için hazırlıklar son safhada.

Ekonomi

20.06.2024, 22:54

Milyonlarca çalışan emekli olacağı günün hayalini kurar. Genç yaşta emekli olmayı, ömrünün kalan zamanını kendine zaman ayırarak geçirmeyi istemeyen yoktur. Fakat dünyada bunun sağlandığı bir ülke yok. meklilik için belirli bir süre çalışmak ve belirli yaşlara erişmek gerekli. Üstelik devletler, vatandaşların işgücünden olabildiğince yararlanmak ve ekonomiye olan katkılarını görmek ister. Bunun için de çalışabilecek durumda olanlar hem gücüyle hem de bilgi ve birikimiyle faydalı olmaya çalışır ve ülkeye katma değer sağlar. 

Sigara fiyatlarına 10 TL zam: Stok için son gün: Marlboro, Parliament, Kent kaç TL oldu Sigara fiyatlarına 10 TL zam: Stok için son gün: Marlboro,... Haberi Görüntüle

EYT ZORUNLULUKTAN DOĞMUŞTU

Fakat bazı zamanlarda yapılan düzenlemeler gelecek yılları etkiler ve ekonomide onulmaz yaralar açar. Son yapılan EYT düzenlemesi de geçmiş yıllardaki hataların düzeltilmesi amacıyla gündeme gelmiş ve yapılmıştı. Birçok çalışan, EYT düzenlemesi sayesinde erkenden emekli olma şansı yakalamıştı. Ancak tarih sınırı nedeniyle birçok vatandaş, söz konusu düzenlemeden faydalanamamıştı. Şimdi yeni bir çalışma daha TBMM'nin gündemine gelecek.

2015 model altı arabası olanlar yaşadı: Uzmanlar yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren müjdeli haberi açıkladı 2015 model altı arabası olanlar yaşadı: Uzmanlar yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren... Haberi Görüntüle

BAKANLIK HAZIRLIK YAPIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yeni düzenleme için hazırlık yaptığı öğrenildi. 

Bağ-Kur kapsamında olanlar için yapılacak düzenlemede 9000 prim gününün düşürülmesi öngörülüyor. Orta Vadeli Program'da da yer alan bu düzenlemeyle 9000 prim gününün 1800 gün düşürülerek 7200 güne indirilmesi planlanıyor. Bununla ilgili düzenlemenin yakın zamanda TBMM'nin gündemine gelmesi bekleniyor. Eğer düzenleme yasalaşırsa vatandaşlar 1800 gün yani 5 yıl erken emekli olabilecek.

Habere Tepki Ver

3

1

0

1

0

0

1

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading