Yandex Metrica

Sitede Ara

Fed kararı sonrası Bitcoin canlandı! Yatırımcıların yüzü güldü

Fed kararı sonrası Bitcoin canlandı! Yatırımcıların yüzü güldü

ABD Merkez Bankası'nın agresif faiz indirimi kararı sonrası kripto para piyasaları yükselişe geçti. Bitcoin 62 bin doların üzerine çıkarken, Ethereum 2 bin 500 dolara yaklaştı.

Ekonomi

19.09.2024, 11:26

ABD Merkez Bankası (Fed), piyasalarda büyük yankı uyandıran faiz indirimi kararı sonrası kripto para piyasalarında hareketlilik yaşandı. Fed'in 50 baz puanlık agresif faiz indirimi sonrası Bitcoin ve Ethereum gibi önde gelen kripto varlıklar hızlı bir yükseliş kaydetti.

Yumurta AB'ye dayandı! İsrafı önleyecek yeni düzenleme yolda Yumurta AB'ye dayandı! İsrafı önleyecek yeni düzenleme yolda Haberi Görüntüle

BITCOIN 62 BİN DOLARI TEST ETTİ

Faiz indirimi kararının ardından, yatırımcıların risk iştahı artarken Bitcoin yüzde 4'e yakın bir değer kazanarak 62 bin 589 doları gördü. Bu yükseliş, Bitcoin'in son üç haftadaki en yüksek seviyesine ulaşmasını sağladı. Ethereum ise yüzde 2'lik bir artışla 2 bin 400 dolar seviyesini aşarak 2 bin 500 dolara yaklaştı.

Mısır'la gaz diplomasisi! Türkiye enerjide merkez ülke olacak Mısır'la gaz diplomasisi! Türkiye enerjide merkez ülke olacak Haberi Görüntüle

FED FAİZ İNDİRİMİNE GİTTİ

Fed, politika faizini 50 baz puan indirerek yüzde 4.75-5 aralığına çekti. Bu, Fed'in alışılmışın dışında büyük bir faiz indirimi kararı olarak dikkat çekti. Banka, para politikasında daha temkinli bir gevşeme sürecine işaret ederken, karar sonrası açıklama yapan Fed Başkanı Jerome Powell, para politikasının ekonomideki gelişmelere göre nötr bir seviyeye taşınacağını belirtti. Powell, uygun hızda hareket ettiklerini vurguladı.

65 KPSS puanı olan başvurabilir! Onlarca memur alımı yapılacak: İşte başvuru yapılacak o belediye ve detaylar... 65 KPSS puanı olan başvurabilir! Onlarca memur alımı yapılacak: İşte... Haberi Görüntüle

KRİPTO PİYASALARINDA RİSK İŞTAHI ARTTI

Fed’in gevşeme döngüsüne bu denli agresif bir başlangıç yapması, özellikle riskli varlıklar için olumlu bir sinyal olarak değerlendiriliyor. Analistler, faiz indiriminin kripto para piyasalarına olan ilgiyi artırdığını ve yatırımcıların daha fazla alım yaptığını belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading