Yandex Metrica

Sitede Ara

Fed'in faiz indirimi Bitcoin'i nasıl etkiler?

Fed'in faiz indirimi Bitcoin'i nasıl etkiler?

Kripto para piyasaları, Eylül ayında beklenen Fed faiz indirimi nedeniyle büyük bir merak içinde. Ancak Bitfinex analistleri, bu indirimden sonra Bitcoin (BTC) fiyatının beklentilerin aksine bir hareket gösterebileceğini öne sürerek yatırımcıları uyarıyor.

Ekonomi

05.09.2024, 15:50

Bitfinex, 2 Eylül tarihli yatırımcı notunda, Fed'in faiz indiriminin BTC fiyatında olası bir düşüşe yol açabileceğini belirtti. Bu öngörü, birçok kripto yatırımcısının umut ettiği yükseliş trendinin aksine bir senaryoya işaret ediyor. Analistlerin dikkat çektiği önemli nokta, Bitcoin’in bu süreçte 40 bin dolar seviyesine kadar gerileyebileceği.

Eğitim yılı zamla başladı! Okullarda kantin fiyatları üçte katlandı! Eğitim yılı zamla başladı! Okullarda kantin fiyatları üçte katlandı! Haberi Görüntüle

"BITCOIN 40 BİN DOLARA DÜŞEBİLİR"

Kripto para piyasasında Fed’in Eylül ayında gerçekleştireceği olası bir faiz indirimi, büyük bir odak noktası haline gelmiş durumda. Ancak Bitfinex analistleri, bu indirimin BTC fiyatı üzerinde beklenen olumlu etkiyi yaratmayabileceğini, aksine tarihsel olarak Eylül ayının Bitcoin için oldukça değişken bir dönem olduğunu hatırlatarak, yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Analistler, faiz indiriminin ardından Bitcoin’de yüzde 15-20 civarında bir düşüş yaşanabileceği ihtimalini dile getirdi.

Bitfinex analistleri, bu potansiyel senaryoyu "Spekülasyon yapacak olursak, bu ay faizler düşürüldüğünde BTC için 40-50 bin dolarlık bir dip ile yüzde 15-20’lik bir düşüş beklemek konusunda dikkatli oluruz." sözleriyle özetliyor.

Borsada eylül ayı nasıl geçecek? Faiz indirimleri olacak mı? Borsada eylül ayı nasıl geçecek? Faiz indirimleri olacak mı? Haberi Görüntüle

PİYASA DUYARLILIĞI VE MAKROEKONOMİK KOŞULLAR

Analistler, piyasa duyarlılığının zayıf olduğunu ve Şubat ayından bu yana en düşük fiyat seviyelerinin görülebileceğini iddia ediyor. Bununla birlikte, mevcut makroekonomik koşulların değişmesi durumunda piyasadaki bu olumsuz havanın pozitife dönebileceğini belirtiyorlar. Analistlerin belirttiği üzere, bu belirsiz zamanlarda yatırımcıların dikkatli olması ve piyasadaki gelişmeleri yakından takip etmesi büyük önem taşıyor.

Türkiye'nin ağustos ihracatı ne kadar oldu? Bakan Bolat rakam verdi Türkiye'nin ağustos ihracatı ne kadar oldu? Bakan Bolat rakam verdi Haberi Görüntüle

40 BİN DOLAR SEVİYESİNE ÇEKİLME İHTİMALİ

10x Research araştırma başkanı Markus Thielen, Bitcoin'in yeni bir boğa koşusuna başlamadan önce 40 bin dolar seviyesine kadar geri çekilebileceğini öngörüyor. Bu BTC için yeni bir dip seviyesi olarak değerlendiriliyor ve yatırımcıların bu seviyeye karşı hazırlıklı olması gerektiği belirtiliyor.

CoinGecko verilerine göre, Bitcoin son 24 saat içerisinde yüzde 4 oranında değer kaybetti. Bu düşüş, yatırımcılar arasında endişe yaratırken, Fed’in 18 Eylül’de yapması olası görülen faiz indiriminin BTC üzerindeki etkileri merakla bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading