FINDIK üreticileri paniğe zorlanıyor! Manipüle iddialarıyla fiyatlar çakıldı

FINDIK üreticileri paniğe zorlanıyor! Manipüle iddialarıyla fiyatlar çakıldı

Hasat zamanının sona erdiği fındık piyasasında manipüle iddiaları ortalığı karıştırdı. Uzmanlar ise üreticilere uyarılarda bulunarak aceleci davranmadan uzak kalarak fındığın düşük fiyata satmaya zorlandığından söz ettiler.

Ekonomi

27.09.2024, 16:58

Hasat zamanının bitmesiyle birlikte fındığını bir an da önce elinden çıkarmak isteyen üreticilere manipüle yapıldığı iddiaları bir kez daha ortaya çıktı. Fındık piyasasında yaşanan ani fiyat düşüşüyle beraber son günlerde bu oranın yüzde 3 azalması kafaların karışmasına sebebiyet verdi.

Fiyatlarda yaşanan bu ani düşüş piyasalarda panik havası yaratırken uzmanlar özellikle de tüccarların düşük fiyatlardan alım yaparak ileriki zamanlarda fındığı daha yüksek fiyattan satmayı hedeflediği iddia ediliyor. Piyasadaki bu ani dalgalanmanın üreticiler üzerinde baskı yaratarak kendilerini paniğe ve acele satmaya yönlendirdiği konuşuluyor.

Fındık Fiyatı

Ferrero'nun uyguladığı katı alım kriterlerinden birisi olan Giyotin cihazıyla yapılan testlerde her 100 fındıkta 3’ten fazla çürük çıkması durumunda alım yapılmaması kaydedildi. Bu dalgalı piyasa koşullarında uzmanlar, üreticilere fındıklarını aceleyle satmamaları konusunda önemli uyarılar yapmaktadır.

Fındık üreticileri de bu belirsizlik ortamında fiyatların nereye kadar gerileyeceği konusunda hala daha tedirgin. Uzmanlar, arz-talep dengesinin üretici lehine dönebilmesi açısından sabırlı olunması gerektiği görüşünde.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Loading