Yandex Metrica

Fırsatçılara geçit yok! Ticaret Bakanlığı o emlakçıların korkulu rüyası oldu

Fırsatçılara geçit yok! Ticaret Bakanlığı o emlakçıların korkulu rüyası oldu

Ticaret Bakanlığı, konut kredisi faiz oranlarındaki düşüşü fırsata çevirerek ilan fiyatlarını yükselten emlakçılara karşı sıkı denetim başlattı. Mevzuata aykırı hareket edenlere 475 bin 380 liraya kadar ceza veriliyor.

Ekonomi

26.09.2024, 13:13

Ticaret Bakanlığı, son günlerde konut kredisi faiz oranlarının düşeceğine dair çıkan haberleri fırsata çeviren ve ilan fiyatlarında fahiş artışlar yapan emlak işletmelerine yönelik denetimlerini hızlandırdı. Bakanlık, ilan fiyatlarında haksız ticaret yapan işletmelere 15 bin 846 liradan 475 bin 380 liraya kadar para cezası uygulayacak.

Geçtiğimiz hafta, Ziraat Bankası'nın konut kredisi faiz oranlarını düşüreceği haberleri üzerine bir ilanın 7 milyon 250 bin liradan 9 milyon liraya yükseltildiği sosyal medyada paylaşılmıştı. Bu olay üzerine başlatılan inceleme sonucunda, Adana'da faaliyet gösteren ilgili emlak işletmesine 100 bin lira para cezası kesildi.

ABD Türk tarımını böyle bitirdi: Gizliliği kaldırılmış CIA belgelerinde şok ifadeler ABD Türk tarımını böyle bitirdi: Gizliliği kaldırılmış CIA belgelerinde şok... Haberi Görüntüle

DENETİMLER ARTARAK DEVAM EDİYOR

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgilere göre, benzeri fiyat manipülasyonlarının önüne geçmek ve tüketicilerin haklarını korumak amacıyla emlak sektörüne yönelik denetimler yoğun bir şekilde sürdürülüyor. İlan sitelerindeki taşınmaz ilanları yakından takip edilerek, haksız fiyat artışı yapan işletmeler tespit ediliyor ve cezai yaptırımlar uygulanıyor.

Son günlerde özellikle konut kredisi faiz oranlarının düşeceğine dair çıkan haberlerle birlikte bazı ilanlarda fiyat artışları gözlemlendi. Hatta bazı ilanlarda, "faiz düşüşü başladığında fiyat artacaktır" gibi ifadelere yer verildiği belirlendi. İlanların, titizlikle incelenerek mevzuata aykırı olanlar hakkında gerekli işlemler yapılıyor.

27 Eylül'den itibaren zorunlu! İkinci el araç satışında yeni dönem başlıyor 27 Eylül'den itibaren zorunlu! İkinci el araç satışında yeni dönem... Haberi Görüntüle

FAHİŞ FİYAT ARTIŞI YAPANLARA AĞIR CEZALAR

Ticaret Bakanlığı, emlak ilanlarındaki fiyat değişimlerini düzenli olarak takip ederek, fahiş fiyat artışı yapan işletmelere ciddi yaptırımlar uyguluyor. Son bir yıl içinde fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen 890 emlak işletmesine toplamda 89 milyon lira para cezası kesildi.

Önümüzdeki dönemde de kredi faiz oranlarındaki olası düşüşleri fırsata çevirmeye çalışan emlakçılara göz açtırılmayacak. İlanlar sıkı şekilde takip edilerek mevzuata aykırı hareket edenler için 475 bin 380 liraya kadar para cezası uygulanabilecek.

Tüketicilere ise taşınmaz fiyatlarında manipülasyon yapmaya çalışan işletmelere karşı dikkatli olmaları, fırsatçılara prim vermemeleri ve bu işletmeleri Ticaret Bakanlığı’na bildirmeleri tavsiye ediliyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Loading