Fiyatlar otomatik olarak artacak! O tarihe dikkat: Sigara ve alkole dev zam yolda!

Fiyatlar otomatik olarak artacak! O tarihe dikkat: Sigara ve alkole dev zam yolda!

3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon oranıyla birlikte otomatik olarak alkol ve sigaraya zam gelecek! Özel tüketim vergisi (ÖTV) yaklaşık yüzde 20 oranında zamlanacak. Bu durum alkollü içecek ve sigara fiyatlarının da otomatik olarak bu oranda artmasına neden oluyor. 

Ekonomi

01.07.2024, 15:53

Haziran ayı enflasyon verisi için gözler 3 Temmuz tarihine çevrildi. Verilerin ardından alkol ve sigaraya hemen  zam yapılması bekleniyor. Vergi artışı en çok ucuz sigaraları etkileyecek.

İstanbul’da kira fiyatları dudak uçuklattı! İlçelerde kira fiyatları ne kadar? İstanbul’da kira fiyatları dudak uçuklattı! İlçelerde kira fiyatları ne kadar? Haberi Görüntüle

ALKOL VE SİGARAYA ZAM 

3 Temmuz Çarşamba günü Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi (Yİ-ÜFE) açıklanacak. Gelen verilerin ardından alkol ve sigaraya  ÖTV zammı gelecek. 

Dev marketler zincirinden flaş karar! İstanbul'daki şubelerini kapatıyor Dev marketler zincirinden flaş karar! İstanbul'daki şubelerini kapatıyor Haberi Görüntüle

EN UCUZ SİGARA 66 TL OLACAK

Yüksek alkollü içeceklerin 1.062 TL olan maktu ÖTV tutarının temmuzda yüzde 20 oranında zamlanarak 1. 275 liraya çıkması bekleniyor. Ucuz sigaranın fiyatı da artacak. Yüzde 20’lik zam ile  56 liraya satılan en ucuz sigaranın 66 liraya çıkması bekleniyor. 70 lira civarındaki sigaraların da 10 liraya yakın zamlanacağı öngörüldü.

Borsa İstanbul haftanın son gününe nasıl başladı? Borsa İstanbul haftanın son gününe nasıl başladı? Haberi Görüntüle

TRAFİK SİGORTASINA DA ZAM GELECEK! 

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (zorunlu trafik sigortası) primlerinin artış oranını açıkladığı genelgeyi yayımladı.

Genelgede, "Madde 1-14/07/2007 tarih 26582 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında tarife uygulama esasları hakkında yönetmeliğin geçici 11. maddesinin 2. fıkrası uyarınca 2024 yılı haziran ayında araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanan azami primler, 2024 yılı temmuz ayı için yüzde 3,5 artırılarak uygulanır" ifadesine yer verildi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading