Yandex Metrica

Fiyatları düşürdüler, istediklerini alamadılar: Şimdi daha da düşürecekler! O süre uzatıldı

Fiyatları düşürdüler, istediklerini alamadılar: Şimdi daha da düşürecekler! O süre uzatıldı

Otomotiv sektörü, 7 Temmuz'da gelecek Genel Güvenlik Yönetmeliği'ne uyumlu olmayan araçlarının satışını yapabilmek için dev kampanyalar başlatmıştı. Bakanlık, o sürenin 31 Ağustos'a kadar uzatıldığını açıkladı. İstediğini alamayan araç satıcıları, şimdi daha da büyük kampanyalar yapmak için hazırlanıyor.  

Ekonomi

27.06.2024, 10:15

Otomotiv firmaları, 7 Temmuz tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen Genel Güvenlik Yönetmeliği nedeniyle sıfır araçlarda kampanyalarını yoğunlaştırmıştı.

Ellerindeki sıfır kilometre araçların satışını 7 Temmuz'dan önce gerçekleştirmek isteyen otomotiv markaları, kampanya üzerine kampanya düzenleyerek fiyatları neredeyse 200 bin TL indirmişti. atandaşlar sıfır araçlara yönelince ikinci el araç satıcıları, fiyatları düşürse de bayramda da beklenen ilgiyi göremedi. 

7 Temmuz'da yürürlüğe girmesi beklenen karar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın açıklamasına göre 31 Ağustos'a uzatıldı. Bu süre boyunca otomotiv firmalarının kampanya alanlarını genişleterek, daha fazla indirim yapması bekleniyor.

Gram altında sert düşüş: İşte 2 Temmuz güncel fiyatlar Gram altında sert düşüş: İşte 2 Temmuz güncel fiyatlar Haberi Görüntüle

İNDİRİM YAPAMIYORUZ

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, Bunun sebebi gerek fiyat indirimi gerekse vadelendirme gibi kampanyalar yapabiliyor olmaları ama ikinci el satış yapanların böyle bir şansı yok. Araçları zaten şahıslardan alıp, araç tutarının üstüne belli bir kar koyarak satış yaptıkları için indirim ve vadelendirme de yapamıyorlar. Bunun yanı sıra herkesin bildiği gibi kredi faiz oranlarının yüksek, vade sayılarının ise düşük olması maalesef ikinci el piyasasını durma noktasına getirdi" diyerek yaşanan durumu gözler önüne serdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading