Fransa, zenginlerin üstünü çizdi! Borçlar için ekstra vergi getiriyor

Fransa, zenginlerin üstünü çizdi! Borçlar için ekstra vergi getiriyor

Fransa'da kamu borcunun hızla artması üzerine yeni hükümet, bütçe açığını kapatmak için harcamaları kısarken, varlıklı kesimlere ve şirketlere yönelik vergi artışı planlıyor. Hedef, kamu borcunu azaltarak 2029 yılına kadar bütçe açığını yüzde 3'e indirmek.

Ekonomi

03.10.2024, 16:40

Fransa, giderek artan kamu borçlarını kontrol altına almak için yeni bir ekonomik program üzerinde çalışıyor. Erken genel seçimlerin ardından göreve gelen Başbakan Michel Barnier liderliğindeki hükümet, bütçe açığını kapatmak için sert tedbirler almaya hazırlanıyor. Tedbirler arasında, hem kamu harcamalarında ciddi kesintiler yapılması hem de varlıklı Fransızlar ve büyük şirketlere yönelik vergi artışlarının devreye sokulması planlanıyor.

Prim günü 7200’e indirilecek! BağKur'luya erken emeklilik müjdesi: TBMM'de acilen görüşülecek Prim günü 7200’e indirilecek! BağKur'luya erken emeklilik müjdesi: TBMM'de acilen... Haberi Görüntüle

MACRON: "NE SOSYAL HARCAMALARI KISMA, NE AŞIRI VERGİLENDİRME"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya'nın başkenti Berlin'de yaptığı açıklamada, ülkenin kötüleşen finansal durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Macron, çözümün ne sosyal harcamaları kesmek ne de aşırı vergilendirme olduğunu belirtti. Ayrıca, yeni hükümetin zengin kesime yönelik planladığı vergilendirmenin "istisnai" ve "sınırlı" olacağını vurguladı.

Bakan Şimşek'ten Almanya'da kritik temaslar: Türkiye'ye ilgi artarak devam ediyor Bakan Şimşek'ten Almanya'da kritik temaslar: Türkiye'ye ilgi artarak devam ediyor Haberi Görüntüle

60 MİLYAR EURO TASARRUF VE VERGİ ARTIŞI PLANI

Başbakan Michel Barnier, Meclis Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, Fransa'nın kamu borcunu azaltma ve bütçe açığını kontrol altına alma hedefini detaylandırdı. Barnier, kamu harcamalarını kısmayı ve ciddi kar eden şirketler ile en varlıklı kesimlerden daha fazla vergi talep etmeyi öngördüklerini açıkladı. Hükümet, 2025 bütçe tasarısında 40 milyar euro tasarruf ve 20 milyar euro vergi artışı öngörüyor.

Diyarbakır'da peri masalı: 9 metrekarelik dükkandan, ikinci fabrikasını kuruyor! 10 ülkeye ihracat yapıyor Diyarbakır'da peri masalı: 9 metrekarelik dükkandan, ikinci fabrikasını kuruyor! 10... Haberi Görüntüle

BÜTÇE AÇIĞI %6’YA YAKLAŞTI

Fransa'nın bütçe açığı, AB tarafından belirlenen yüzde 3 sınırını aşarak bu yıl GSYH'nin yüzde 6'sına ulaşmış durumda. Hükümet, bütçe açığını bu yıl yüzde 5'e çekmeyi ve 2029'a kadar yüzde 3 seviyesine indirmeyi hedefliyor. Bu amaçla 10 Ekim'de parlamentoya sunulacak olan 2025 bütçe tasarısı, kamu borcunu düşürme yönündeki çabaların önemli bir parçası olarak dikkat çekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading