Yandex Metrica

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! İşte ekonomistlerin beklentisi

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! İşte ekonomistlerin beklentisi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, piyasaların merakla beklediği faiz kararını bugün açıklayacak. Reuters'ın anketine katılan ekonomistlerin çoğu Merkez Bankası'nın Kasım ayına kadar faizi yüzde 50'de sabit tutmasını bekliyor.

Ekonomi

19.09.2024, 14:03

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın dokuzuncu faiz kararı için bugün toplanacak.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplanacak olan kurul, yılın dokuzuncu faiz kararını saat 14.00’te açıklayacak.

Bilindiği üzere Merkez Bankası Politika faizini en son mart ayında yüzde 50'ye çıkardı. Ardından 5 ay sabit bıraktı.

Bolu Dağı Tüneli açılıyor: Bakan Uraloğlu canlı yayında tarih verdi Bolu Dağı Tüneli açılıyor: Bakan Uraloğlu canlı yayında tarih verdi Haberi Görüntüle

BEKLENTİ NE YÖNDE?

Reuters'ın anketine katılan ekonomistlerin çoğu Merkez Bankası'nın Kasım ayına kadar faizi yüzde 50'de sabit tutmasını bekliyor.

Ankete katılan üç ekonomist ilk faiz indiriminin Ekim ayında gelmesini bekliyor. Ankete katılan dört ekonomist ise Kasım ayında üçü Aralık'ta ve ikisi de yeni yılın ilk çeyreğinde faizlerin inmeye başlayacağını öngörüyor.

Gram altın alınır mı? İslam Memiş'ten rekor sonrası çarpıcı açıklama Gram altın alınır mı? İslam Memiş'ten rekor sonrası çarpıcı açıklama Haberi Görüntüle

FAİZ SABİT Mİ KALACAK?

Bu ay da Merkez Bankansı'nın faizi sabit tutacağını düşündüğünü belirten Ekonomist Volkan Dükkancık, "Piyasanın önemli bir çoğunluğu da bu noktada bir görüş birliğinde" değerlendirmesinde bulundu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading