Yandex Metrica

Gözler temmuz ayına çevrildi: Emekli maaşına yapılacak zam netleşti

Gözler temmuz ayına çevrildi: Emekli maaşına yapılacak zam netleşti

Emekliler temmuz ayını bekliyor. Maaşlarına ne kadar zam geleceğini merak eden emekliler hesap kitap yapmaya devam ediyor. Peki emeklimaaşına ne kadar zam yapılacak? İşte ayrıntılar...

Ekonomi

20.06.2024, 20:54

Temmuz ayında bütün meraklar giderilecek ve emeklilere yapılacak zam belli olacak. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri tÜİK'in açıklayacağı haziran ayı enflasyon rakamlarını bekliyor. Emekliler, sene başında yüzde 49,25 oranında zam almıştı. Bununla beraber en düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükseltilmişti. 

Şimdi herkes TÜİK'in açıklayacağı rakamı bekliyor. 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon oranları emeklilerin alacağı zammı da belli edecek.

Emekli maaş zammı için hazırlıklar son sürat devam ediyor. Enflasyon farkı kadar yapılan zamların geri kalan aylarda erimemesi için para politikasıyla ilgili yeni kararlar alınıyor ve hayata geçiriliyor. Emekliler 6 aylık enflasyon farkını aldıktan sonra bu maaşın yılbaşına kadar emeklilere yetmesi gerekiyor. Temmuz ayında en düşük emekli maaşının da artması ve 13-15 bin seviyesine gelmesi bekleniyor. Bu seviyenin altında kalan maaşlar için ise bir kez daha Hazine devreye girecek.

2024 yılının ilk 6 aylık dönemi için yüzde 49,25 oranında maaşlarına zam almıştı. Ocak, şubat, mart, nisan ve mayıs ayları için açıklanan enflasyon verisiyle birlikte 5 aylık enflasyon farkı 22,72 olarak açıklandı. Haziran ayında da bu oranın değişmesi beklenmiyor. Böylece emekli maaşlarına yapılacak zammın yüzde 21-22'ler seviyesinde olması öngörülüyor.

Habere Tepki Ver

1

10

2

2

2

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading