Yandex Metrica

Gram altın birkaç ay sonra 3 bin 500 TL'yi geçer mi? Uzmanlar o tarihi işaret ediyor

Gram altın birkaç ay sonra 3 bin 500 TL'yi geçer mi? Uzmanlar o tarihi işaret ediyor

En güvenilir yatırım aracı ünvanın sahip altın, birikim yapan vatandaşların gözdesi konumunda. Altın uzmanları ve yorumcuları her fırsatta gram altının 3 bin 500 TL fiyata ulaşacağını dile getiriyor. Peki gram altın hangi tarihte fırlama yaparak 3 bin 500 TL'yi geçecek?

Ekonomi

21.06.2024, 10:53

Altında her düşüş bir alım fırsatıdır, bu yazılı olmayan kurallar arasında yer alır. Yatırımcılar bilir ki altın, hiç bir zaman alındığı fiyatın altına düşmez ve bozdurulmaz. Gram altın yatırımcıları, her ay düzenli olarak altın biriktirmeye, yastık altı yatırımı yapmaya devam ederken uzmanlar gram altın için hedef fiyat olarak 3 bin 500 TL'yi belirlemiş durumda. Peki gram altın birkaç ay içinde mi 3 bin 500 TL'yi geçecek, yoksa 2025 yılına sarkacak mı?

2023 yılının en çok kazandıran yatırım aracı olan altın, 2024 yılının en çok kazandıran yatırım aracı olmaya aday gösteriliyor. Altın yorumcuları ve uzmanları, global yaşanan gerilimlerin, para politikalarının fiyatları doğrudan etkilediğini dile getirirken, uzun vadede altının hiç bir zaman kaybettirmeyeceğinin altını çizdi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş

Brent petrol fırladı: Depoları şimdiden doldurun! Dizel, motorin ve LPG'ye bir zam daha yolda Brent petrol fırladı: Depoları şimdiden doldurun! Dizel, motorin ve LPG'ye... Haberi Görüntüle

ALIM FIRSATINI DEĞERLENDİRMEK GEREK

Altın yatırımcılarının gözde ismi İslam Memiş, Kurban Bayramı'nın ardından gram altın fiyatlarında düşüş olabileceğini, bunların 'Alım fırsatı' olduğuna dikkat çekmişti. Nitekim Memiş'in dediği gibi de oldu. Bu düşüşe aldırış etmeyen yatırımcılar, servet sahibi olacak.

Öngörüsünde ons altının 2 bin 300 dolar rakamının destek olduğunu belirten Memiş, altın fiyatlarının 'Kısa vadede' düşebileceğini öngörüyor. Fakat bu düşüşe aldırış etmeyen yatırımcılar, 2024 Temmuz ayında gerçekleşecek hızlı yükseliş ile birlikte güzel kazançlar sağlayacak. Memiş, bu düşüş fırsatını değerlendirmeyenlerin başlarını duvarlara çok vuracağının altını çizdi.

İslam Memiş, gram altın için 3 bin TL, 3 bin 500 TL beklentilerinin devam ettiğini, gram altının bu fiyata ulaşmasının 2024 yılının sonlarına doğru olabileceğini dile getirdi.

Mehmet Ali Yıldırımtürk

Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı: Gelecek yıl 10'lu seviyelere düşebilir Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı: Gelecek yıl 10'lu seviyelere düşebilir Haberi Görüntüle

ALTIN YATIRIMCILARI POZİSYONUNU KORUMALI

Bir diğer uzman isim Mehmet Ali Yıldırımtürk ise yaptığı son değerlendirmede gram altının 2 bin 500 lira seviyesinin altına inmesinin mümkün olmadığını duyurdu. Yıldırımtürk, gram altının ilk etapta 2 bin 500 lira, daha sonra 2 bin 700 lira ve Eylül ayında tam tamına 3000 lira olacağını düşünüyor.

Orta ve uzun vadeli yatırımcıların pozisyonunu koruması gerektiğine dikkat çeken Yıldırımtürk, 2024 yıl sonunda gram altında beklentisinin 3 bin 200 lira- 3 bin 500 lira bandı olması gerektiğini savundu.

Asgari ücretliye müjde gece yarısı geldi: İlk rakamlar belirlendi! Dev maaş zammı yolda! Asgari ücretliye müjde gece yarısı geldi: İlk rakamlar belirlendi! Dev... Haberi Görüntüle

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELİR?

Altın fiyatının yükselmesi, enflasyon, global riskler ve dolar kuru ile doğrudan alakalıdır. Altın, enflasyonun yükseldiği dönemlerde yatırımcılarına 'Enflasyon üstü getiri' sağlamasıyla bilinir. Bu risklere örnek vermek gerekirse, bir ülkede ekonomik ve politik istikrarsızlık yaşanıyorsa, altın fiyatları yükselebilir, çünkü yatırımcılar riskten kaçmak adına daha düşük riskli bir varlık olan 'Altın'a yönelir.

Enflasyon, faiz kararları ve altın: Yüksek enflasyon genelde faiz artışını da beraberinde getirir. Merkez bankalarının faiz artırması, para arzını ve buna bağlı olarak risk iştahını azaltır. Riskten kaçmak isteyen yatırımcılar ise altına yönelir. ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararları, dünya çapındaki altın fiyatlarını belirleyecek kadar etki sahibidir.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading