Yandex Metrica

Gri liste nedir, Türkiye gri listeden çıkarsa ne olur?

Gri liste nedir, Türkiye gri listeden çıkarsa ne olur?

Türkiye'nin gri listeden çıkıp çıkmayacağı bugün belli olacak. Ekonomi piyasasını etkileyecek olan sonucun ne olacağı merakla beklenirken vatandaşlar gri liste nedir, Türkiye gri listeden çıkarsa ne olur, gri listede hangi ülkeler bulunuyor? Sorularını merak ediyor.    

Ekonomi

28.06.2024, 10:03

Türkiye, 2021’de FATF'ın ''gri liste''sine giren ülkelerden oldu. Mali Eylem Görev Gücü (FATF) 3 yılda bir açıkladığı gri listeyi bugün güncelleyecek ve böylece Türkiye'nin bu listeden çıkıp çıkmayacağı belli olacak. 

Sigara içenler dikkat! İzmarit vergisi geliyor Sigara içenler dikkat! İzmarit vergisi geliyor Haberi Görüntüle

GRİ LİSTE NEDİR? 

Gri liste, Mali Eylem Görev Gücü (Financial Action Task Force - FATF) tarafından kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadelede yetersiz kalan ülkeleri belirlemek amacıyla oluşturulan bir listedir.

Emekli maaşlarına kök maaş, seyyanen zam gelecek mi? Bakan Işıkhan resmen duyurdu Emekli maaşlarına kök maaş, seyyanen zam gelecek mi? Bakan Işıkhan... Haberi Görüntüle

GRİ LİSTEDE OLAN ÜLKELER DAHA FAZLA DENETLENİR 

Gri listeye dahil edilen ülkeler, uluslararası finansal sistemde daha sıkı denetim ve incelemelere tabi tutulur, bu da yabancı yatırımların azalmasına ve ekonomik faaliyetlerin olumsuz etkilenmesine neden olabilir. 

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı ve engelli maaşı alanlara müjde! Enflasyon rakamları açıklandı! Zam oranları belli oldu 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı ve engelli maaşı alanlara... Haberi Görüntüle

GRİ LİSTE NEDEN OLUŞTURULDU? 

FATF, yani Mali Eylem Görev Gücü, 1989 yılında OECD tarafından kara para aklama, terörizmin finansmanı ve kitle imha silahlarının finansmanını önlemek amacıyla kurulmuş uluslararası bir organizasyondur. FATF, ülkelerin bu alanlardaki yasalarını ve uygulamalarını denetleyerek, uluslararası finansal sistemin güvenliğini sağlamak amacıyla kuruldu. 

Sınırsız petrol rezervi: Güneş açtıkça oluk oluk petrol akacak: Hem de bedava olacak! Sınırsız petrol rezervi: Güneş açtıkça oluk oluk petrol akacak: Hem... Haberi Görüntüle

GRİ LİSTEDE HANGİ ÜLKELER VAR? 

Bulgaristan, Burkina Faso, Kamerun, Hırvatistan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Haiti, Jamaika, Kenya, Mali, Mozambik, Namibya, Nijerya, Filipinler, Senegal, Güney Afrika, Güney Sudan, Suriye, Tanzanya, Vietnam ve Yemen. 

3 Temmuz'da sil baştan değişecek! Kıdem tazminatında yeni oran çıktı! 1 yılda 20 yıla göre tek tek listelendi! 3 Temmuz'da sil baştan değişecek! Kıdem tazminatında yeni oran çıktı!... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE GRİ LİSTEDEN ÇIKARSA NE OLUR? 

Türkiye’nin gri listeden çıkarılması, ekonomik ve finansal açıdan rahatlamayı sağlayacak. İlk olarak, gri listede yer almanın getirdiği itibar kaybı ve yabancı yatırımcıların tereddütleri ortadan kalkması sağlanmış olacak. Bu, Türkiye’ye yabancı sermaye girişinin artmasına ve finansal piyasalarda bir rahatlama yaşanmasına neden olabilir. Ayrıca, ithalat ve ihracat yapan şirketler üzerindeki ek yükümlülükler ve denetimlerin hafiflemesi, ticaret hacminin artması katkıda bulunacak. 

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli maaşı alanlar dikkat: Bakanlık müjdeyi verdi: Maaşlar sil baştan değişiyor 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli maaşı alanlar dikkat:... Haberi Görüntüle

TL DEĞER KAZANACAK 

Bunun yanı sıra, yabancı yatırımcıların artan ilgisiyle start-up ve teknoloji yatırımlarında bir canlanma görülebilir. Yabancı sermaye akışının hızlanması, Türk Lirası’nın değer kazanmasına ve enflasyonla mücadelede daha etkili bir kur politikası izlenmesini sağlayacak. 

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading