Güneş enerjisi ile dev tasarruf! Sanayide temiz enerji kullanımı artıyor

Güneş enerjisi ile dev tasarruf! Sanayide temiz enerji kullanımı artıyor

Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren 40 fabrika, 202 bin güneş paneli sayesinde enerji ihtiyaçlarının yüzde 30'unu güneş enerjisinden elde ediyor.

Ekonomi

01.10.2024, 16:01

Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yer alan 40 fabrika, enerji maliyetlerini düşürmek ve çevreye duyarlı bir üretim sürecine katkıda bulunmak amacıyla çatılarında kurdukları güneş enerjisi santralleriyle önemli bir başarıya imza atıyor. 202 bin güneş paneliyle yılda ürettikleri 82,1 megavatlık enerji kapasitesi, bu fabrikaların enerji ihtiyaçlarının yüzde 30'unu karşılıyor.

Kasa ağzına kadar doldu! Merkez Bankası'nın rezervleri rekor kırdı Kasa ağzına kadar doldu! Merkez Bankası'nın rezervleri rekor kırdı Haberi Görüntüle

TEMİZ ENERJİ KULLANIMI ARTIYOR

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Mustafa Buluntu, temiz enerjiye yapılan yatırımların, hem çevresel sürdürülebilirliğe hem de maliyet avantajlarına büyük katkı sağladığını belirtti. Buluntu, sanayide enerji maliyetlerinin önemli bir yük olduğunu vurgulayarak, “Kahramanmaraş’taki sanayicilerimiz, güneş enerjisine yaptıkları yatırımlarla bu yükü hafifletiyor ve yeşil enerjiye geçiş sürecinde önemli bir adım atıyor” dedi.

Kahramanmaraş OSB’de faaliyet gösteren 70 fabrika, 2023 yılında 471 milyon kilovatsaat elektrik tüketirken, güneş enerjisi santrallerinin bu tüketimdeki payı her geçen gün artıyor. Mustafa Buluntu, "GES kuran 40 fabrika, enerji ihtiyaçlarının yüzde 30’undan fazlasını güneşten sağlıyor. OSB genelinde bu oran yüzde 25 civarında ve bu oranı ilerleyen süreçte daha da artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Yurt dışından telefon alacaklara büyük şok! IMEI kaydı ücretine zam geliyor Yurt dışından telefon alacaklara büyük şok! IMEI kaydı ücretine zam... Haberi Görüntüle

GES YATIRIMLARI REKABET GÜCÜNÜ ARTTIRIYOR

KMTSO Başkanı Buluntu, özellikle çelik mutfak eşyası sektöründe GES yatırımlarının, uluslararası pazarda rekabet avantajı sağladığını dile getirdi. Kahramanmaraş, Mısır ve İtalya gibi ülkelere çelik mutfak eşyası ihraç ederken, bu ürünlerin temiz enerjiyle üretilmiş olması, ihracat pazarında önemli bir koz oluşturuyor. Buluntu, “Yeşil enerji ve karbon ayak izi, dünya ticaretinde giderek daha büyük önem kazanıyor. Biz de bu sürece hazırlıklı olmalıyız" dedi.

Sıfır kilometre araçlarda artık zorunlu! Yeni sistem devreye giriyor Sıfır kilometre araçlarda artık zorunlu! Yeni sistem devreye giriyor Haberi Görüntüle

GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÜRETİM VE TASARRUF

OSB’de çelik tencere üretimi yapan bir fabrikanın müdürü Sefa Topaktaş ise, fabrikalarının elektrik ihtiyacının yüzde 80'ini güneş enerjisinden karşıladıklarını belirterek, GES yatırımlarının büyük tasarruf sağladığını ifade etti. Topaktaş, "Şu an çok memnunuz. Güneş enerjisiyle ürettiğimiz ürünler, başta Mısır olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor. Bu durum, rekabet avantajımızı artırıyor" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading