Yandex Metrica

Hastalık yardımı zamlanıyor! Aile Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler 9 bin lirayı geçecek

Hastalık yardımı zamlanıyor! Aile Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler 9 bin lirayı geçecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan hastalık yardımına temmuz ayında zam geliyor. 7 bin 608 lira olarak ödenen hastalık yardımı 9 bin 205 lira olarak ödenecek.

Ekonomi

28.06.2024, 00:32

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çeşitli alanlarda ihtiyaç sahiplerine nakit yardımlar yapıyor. Bu yardımlardan çok sayıda vatandaş faydalanırken ihtiyaç sahipleri nbelirli masraflarını bunlarla karşılama imkanına sahip oluyor.

300.000 TL indirim! Bu fiyata sıfır araç olur mu demeyin: Renault zincirleri kırdı 300.000 TL indirim! Bu fiyata sıfır araç olur mu demeyin:... Haberi Görüntüle

MAĞDURİYET YAŞANMAMASI İÇİN DESTEKLER YAPILIYOR

Bakanlığın yaptığı ödemelerden biri de hastalık ödemeleri... Belirli hastalıklara yakalanan vatandaşlar, çalışma imkanından mahrum kalabiliyor. Bunun da gelir kaybına yol açtığı çok açık. Devlet, bu kaybı önlemek ve mağduriyetlerin önüne geçmek için Kronik Hastalık Yardımı adı altında ödemeler yapılıyor. Bu yardım programı çerçevesinde tüberküloz veya SSPE hastalıklarına sahip olan vatandaşlar nakit destekler alıyor. Başvuru sonucu gerekli incelemelerde bu hastalıklara yakalanan vatandaşlara her ay düzenli olarak neakit ödeme yapılıyor. 

Altın alacaklar çok dikkat etmeli! 24 Haziran 2024 altın fiyatlarında son durum Altın alacaklar çok dikkat etmeli! 24 Haziran 2024 altın fiyatlarında... Haberi Görüntüle

ZAM GELİYOR

Temmuz ayıyla beraber bu ödemelere zam gelmesi bekleniyor. 7 bin 608 lira olarak ödenen Kronik Hastalık Yardımı, yapılacka zamla beraber 9 bin 205 liraya yükselecek.

Habere Tepki Ver

6

6

3

2

0

1

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading