Yandex Metrica

Sitede Ara

Hedef: Tek hane! Enflasyonun düşmesi hayal değil: OVP ile fiyatlar kontrol altında

Hedef: Tek hane! Enflasyonun düşmesi hayal değil: OVP ile fiyatlar kontrol altında

Türkiye'nin 2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program (OVP), enflasyonla mücadelede yeni bir dönemi başlatıyor. Programın temel amacı, dezenflasyon sürecine uygun politikalar ve arz yönlü tedbirlerle enflasyonu tek haneli rakamlara çekerek fiyat istikrarını sağlamak.

Ekonomi

06.09.2024, 12:54

OVP ile birlikte, enflasyonun istenilen seviyelere düşürülmesi için tüm ekonomik araçlar aktif şekilde kullanılacak. Finansal istikrar güçlendirilirken, enflasyonun arz kaynaklı nedenleriyle de etkin bir mücadele yürütülecek. Ayrıca, Merkez Bankası'nın para politikası, maliye ve gelirler politikasıyla eşgüdüm içerisinde yürütülecek.

Altın yatırımcıları dikkat! Herkes yarın açıklanacak verilere odaklandı: İşte 5 Eylül gram altın fiyatları... Altın yatırımcıları dikkat! Herkes yarın açıklanacak verilere odaklandı: İşte 5... Haberi Görüntüle

DEZENFLASYON SÜRECİNE UYGUN POLİTİKALAR

Programın temel bileşenlerinden biri, dezenflasyon sürecine uygun politikaların hayata geçirilmesi. Enflasyon hedeflemesi uygulaması sürdürülecek ve döviz kuru rejimi dalgalı bir yapıda devam edecek. Döviz kurlarında yalnızca aşırı oynaklık durumlarında müdahalelerde bulunulacak, arz ve talebe dayalı bir kur rejimi gözetilecek.

İhtiyaç kredisinde faizlerinde dikkat çeken düşüş! Nakit paraya ihtiyacı olanlara müjde: İşte en uygun ihtiyaç kredisi veren bankalar... İhtiyaç kredisinde faizlerinde dikkat çeken düşüş! Nakit paraya ihtiyacı olanlara... Haberi Görüntüle

YÖNETİLEN VE YÖNLENDİRİLEN FİYATLAR KONTROL ALTINDA

Fiyatlardaki katılıkla mücadele amacıyla, yönetilen ve yönlendirilen fiyatlar OVP'deki enflasyon tahminleriyle uyumlu şekilde artırılacak. Ücret-fiyat sarmalının önüne geçilmesi amacıyla, asgari ücret artışlarının dezenflasyon süreciyle uyumu sağlanacak. Özellikle tarımsal ürünlerin alım fiyatları, kamu maliyesi üzerindeki etkileri de dikkate alınarak belirlenecek ve geçmiş enflasyona endeksleme davranışları azaltılacak.

Koç Ailesi şok içinde! Zarar büyük: Milyar dolarlar buhar oldu Koç Ailesi şok içinde! Zarar büyük: Milyar dolarlar buhar oldu Haberi Görüntüle

ARZ YÖNLÜ POLİTİKALARA AĞALIK VERİLECEK

Enflasyonun arızi şoklara karşı duyarlılığını azaltmak amacıyla, tarım başta olmak üzere tüm sektörlerde üretim kapasitesi ve arz güvenliği artırılacak. Gıda ve tarım ürünlerinde üretim planlaması yapılarak, stratejik ürünlerde hedef yeterlilik oranları belirlenecek. Aynı zamanda, Gıda ve Tarım Ürünleri Stok Takip Sistemi kurulacak ve fiyat istikrarının korunması için izlenebilirlik sağlanacak.

Bu otomobiller kapış kapış gidecek: Zamlar o modelleri teğet geçti: İşte Türkiye'nin en ucuz sıfır araçları Bu otomobiller kapış kapış gidecek: Zamlar o modelleri teğet geçti:... Haberi Görüntüle

KONUT VE KİRA FİYATLARINA YÖNELİK ÖNLEMLER

Deprem nedeniyle konut stokunda oluşan kayıpların telafisi için yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek. Dar gelirli vatandaşların konuta erişimini kolaylaştıracak bu projeler, kira fiyatlarındaki istikrarsızlıkları da dengelemeyi hedefleyecek. Tüm gayrimenkul kira kontratlarının dijital platformlara transferi ise belirli bir standartta tamamlanacak.

OVP ile Türkiye’nin ekonomik hedeflerine ulaşması, fiyat istikrarını sağlaması ve enflasyonu tek haneli seviyelere düşürmesi bekleniyor. Bu kapsamda, maliye politikaları ve sektörel önlemler bir bütün olarak devreye girecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading