Yandex Metrica

Sitede Ara

Hesaplarınızı kontrol edin! Bakanlık ödemeleri erkene çekti: 180 milyon 450 bin TL'den payınıza ne düşmüş öğrenin

Hesaplarınızı kontrol edin! Bakanlık ödemeleri erkene çekti: 180 milyon 450 bin TL'den payınıza ne düşmüş öğrenin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı öncesinde 1203 çifte para yatırılacağını duyurdu. Evlilik hazırlığı yapan gençlerin faydalanacağı bu destek için toplamda 180 milyon 450 bin TL'lik bir bütçe ayrılmış durumda.

Ekonomi

18.06.2024, 20:05

Yakın zamanda hayata geçirilen Aile ve Gençlik Fonu için başvurular geçtiğimiz aylarda başladı. Faizsiz olarak 150 bin TL tutarındaki bu destek için ödemeler de başladı. İlk etapta ödemeler deprem bölgesindeki vatandaşlara yapılmıştı. Nisan ayında yapılan bu ödemelerin ardından sıra ikinci etap ödemelere geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı öncesinde 1.203 kişiye ödemelerin yapılacağını açıkladı. Ödemeler hesaplara yatırılmaya başladı. Buna göre 1203 çift 180 milyon 450 bin TL'lik bu destekten yaralanacak.

İlk ödemeler nisan ayında yapılmış ve ödemeler ilk olarak deprem bölgesindeki gençlere yapılmıştı. İkinci etap ödemeleri ise Kurban Nayramı öncesinde yapılıyor.

BDDK son tarihi duyurdu! Kredi kartı kullananlar dikkat: Limitler değişiyor! BDDK son tarihi duyurdu! Kredi kartı kullananlar dikkat: Limitler değişiyor! Haberi Görüntüle

KAÇ ÇİFT BAŞVURU YAPTI?

Aile ve Gençlik Fonu'na başvurular devam ediyor. Aile.gov.tr adresi başvuruları alıyor. Şimdiye kadar 9 bin 992 fona başvurdu ve şartları taşıyan 2 bin 976 çifte ödeme yapılacağı açıklandı. Ödemeler 150 bin lira olarak veriliyor. Geri ödeme ise 2 yıl sonra faizsiz olarak yapılıyor.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading