Hilekarlığın önü kesiliyor! Bakanlık halkın sağlığını tehlikeye sokan işletmecileri ve ürünlerini tek tek paylaştı!

Hilekarlığın önü kesiliyor! Bakanlık halkın sağlığını tehlikeye sokan işletmecileri ve ürünlerini tek tek paylaştı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, hileli gıdaları ifşa etme uygulamasını yeniden devreye koydu. Taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek hileli gıdalar listesi bakanlık tarafından tek tek  yayınladı.

Ekonomi

04.10.2024, 14:11

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicilerin korunması ve üreticilerin de yaptıkları hatalardan dönmesi için önemli hamlede bulundu. Bakanlık taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini yayınladı.

Otomobil piyasasında büyük fırsat! Bazı otomobil modellerinde büyük indirim Otomobil piyasasında büyük fırsat! Bazı otomobil modellerinde büyük indirim Haberi Görüntüle

KIYMADA TAVUK TAŞLIĞI ÇIKTI 

Tarım ve Orman Bakanlığı her gün taklit, tağşiş ve sağlığı tehlikeye düşürecek gıdaları üretenleri ifşa etmeye devam ediyor. Bakanlık 2 Ekim'de yayınladığı listeye yeni firmaları da ekledi. Kıymada tavuk taşlığı, zeytinyağında tohum yağı, yeşil fıstık tozunda yer fıstığı tespit edildi. Bitkisel yağın bulunmaması gereken ürünlerde bitkisel yağ yer alması ile söz konusu ürünlere kanatlı eti karıştırılması gibi birçok uygunsuzluk belirlendi. 

Türkiye 2035'e hazırlanıyor: Güneş enerjisi ile dev hedef Türkiye 2035'e hazırlanıyor: Güneş enerjisi ile dev hedef Haberi Görüntüle

İKİ KATAGORİDE AÇIKLANDI

Bakanlık uygulamayla ilgili şu bilgiyi paylaşıyor: "Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun’unun 31 inci maddesinin 6'ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır. Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır"

Borsa günü nasıl tamamladı? İşte hafta kapanışından son veriler... Borsa günü nasıl tamamladı? İşte hafta kapanışından son veriler... Haberi Görüntüle

PEYNİRE MARGARİN KATILDI 

Taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürünler için örnek olarak farklı yağlar karıştırılan yağın zeytinyağı olarak piyasaya sürülmesi, peynire margarin katılması gösteriliyor. Sağlığı tehlikeye düşüren gıdalar listesi için "tekstil boyasının gıdada kullanılması, gıdaya ilaç etken maddesi katılması vb." örnek gösteriliyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading