Yandex Metrica

IBAN ile sürekli para transfer edenler dikkat: 25 bin TL ceza kapınızı çalabilir

IBAN ile sürekli para transfer edenler dikkat: 25 bin TL ceza kapınızı çalabilir

Banka hesabını sık kullananlar dikkat! Hazine ve Maliye Bakanlığı, para transferi gerçekleştirdiğiniz anda sizi ceza ile karşı karşıya bırakabilir. İşte detaylar...  

Ekonomi

25.06.2024, 12:21

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı para transferlerini engellemek için yeni bir ceza sistemi üzerinde çalışıyor. Bakanlık özellikle hizmet sektöründe giderek yaygınlaşan IBAN ile ödeme yöntemine karşı özel çalışmalar sürdürüyor.

Denetimler sıkılaşınca bazı işletme sahipleri kendi banka hesabındaki IBAN numaraları yerine aile fertleri veya başka birinin üzerine kayıtlı IBAN numarasından ödeme almaya başladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan satın alma gücü paritesine ilişkin paylaşım: Amacımız kalkınmamızı sürdürmek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan satın alma gücü paritesine ilişkin paylaşım: Amacımız... Haberi Görüntüle

BAKANLIK BU DURUMU FARK ETTİ

Bu durumu fark eden bakanlık yetkilileri, bu yöntemin önüne geçebilmek için yeni vergi paketinde bazı cezai yaptırımlar hazırladı.

Hazırlanan taslakta mal teslimi veya hizmete ilişkin para transferlerinin başkasına ait banka hesaplarına yapılması durumunda banka hesabını kullanan ve kullandıran adına ayrı ayrı, işleme konu tutarın yüzde 10’u nispetinde özel usulsüzlük cezası kesilecek.

Asgari 25 bin lira olarak uygulanacak cezanın en üst limiti de 20 milyon lira olacak.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading