Yandex Metrica

Sitede Ara

IBAN ile sürekli para transfer edenler dikkat! Bakanlık harekete geçti: Büyük cezalar yolda!

IBAN ile sürekli para transfer edenler dikkat! Bakanlık harekete geçti: Büyük cezalar yolda!

Kamuoyunda bir süredir gündem olan vergi paketiyle ilgili yapılacak olan düzenlemelerin başında IBAN yoluyla para transfer edenlerle ilgili önemli bir detay bulunuyor. İşletmelerin ödeme yöntemi olarak sıkça IBAN kullanmaya başlaması, hem tüketiciler hem de vergi denetimleri açısından çeşitli sorunlara neden oluyor. Bu yöntem, işletmelerin kredi veya banka kartı yerine doğrudan banka hesaplarına ödeme almayı tercih etmeleriyle öne çıkıyor. Ancak kullanılan bu yöntem kayıt dışı ekonomiyle mücadelede önemli bir engel teşkil ediyor. 

Ekonomi

12.07.2024, 18:15

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıtdışı kazanç sağlayan mükelleflere yönelik denetimlerine hız kesmeden devam ederken başkasının POS cihazını kullananlara  90 bin TL, Başkasının IBAN'ını kullananlara 30 bin TL - 20 milyon TL arası, fatura düzenlemeyenlere 1 milyon - 10 milyon TL arası  ceza verilceğini açıkladı. 

1999-2008 arası SGK girişlilere müjde! Emekli olmak için yeni plan devrede! Prim gün şartı ve yaş sınırında yeni düzenleme! 1999-2008 arası SGK girişlilere müjde! Emekli olmak için yeni plan... Haberi Görüntüle

VERGİSİNİ DÜZENLİ ÖDEYENLERE HAKSIZLIK

Denetim ve danışmanlık şirketleri, işletmelerin banka hesaplarına yapılan doğrudan ödemelerle hem banka komisyonlarından hem de vergi yükümlülüklerinden kaçınmaya çalıştıklarına dikkat çekiyor. Bu durum, vergisini düzenli ödeyen diğer işletmeler için haksız rekabete sebep olmakta. Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede bu yöntem önemli bir engel teşkil ediyor.

Emekliye fıstık gibi müjde! 15-30 Eylül arası dev promosyon hesaplara yatacak: Başvurular başladı Emekliye fıstık gibi müjde! 15-30 Eylül arası dev promosyon hesaplara... Haberi Görüntüle

DENETİMLER SIK SIK YAPILACAK 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıtdışı kazanç sağlayan mükelleflere yönelik denetimleri artırma kararı almıştı. Yapılacak denetimlerde, işletmelerin ve ilgili şahısların banka hesapları detaylı bir şekilde tek tek ele alınacak. Yapılan denetimler sonucunda riskli görülen mükellefler belirlenip gerekli yasal işlemler başlatılacak.

Sigaraya zam yağmuru devam ediyor! Bir sigara grubunda daha zam geldi: En ucuz sigara 90 TL'ye dayandı! Sigaraya zam yağmuru devam ediyor! Bir sigara grubunda daha zam... Haberi Görüntüle

ÖDEME KISMINA AÇIKLAMA YAZILMALI 

IBAN ile yapılan ödemelerin tüketiciler için ciddi riskler barındırdığının altını çizen tüketici hakları örgütleri, Özellikle alınan hizmet veya ürünlerle ilgili olası sorunlarda, tüketicilerin elinde resmi bir belge olmaması, haklarını aramalarını zorlaştırdığını belirtiyor. 

Tüketici hakları temsilcileri, ödeme açıklamalarının yasal olarak zorunlu hale getirilmesi gerektiğini savunurken uzmanlar, tüketicilere IBAN ile ödeme yaparken dikkatli olmalarını ve ödeme açıklamasına hizmetin detaylarını yazmaları tavsiyesinde bulunuyor. 

Ayrıca, işletmelerin bu tür ödemelerde kesinlikle fiş veya fatura düzenlemeleri gerektiği, aksi takdirde yasal yaptırımlarla karşılaşacaklar. İşletmelerin IBAN kullanarak doğrudan ödeme alması, çeşitli denetim ve vergi sorunlarına yol açmakta.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading