Yandex Metrica

Sitede Ara

İkinci Gabar olacak! 100 milyon varil petrol rezervi! O bölgede çalışmalar başladı!

İkinci Gabar olacak! 100 milyon varil petrol rezervi! O bölgede çalışmalar başladı!

Enerjide tam bağımsız Türkiye hedefi için adım adım çalışmalar devam ediyor. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Gabar'da başlatılan petrol arama çalışmalarının ardından Diyarbakır'da 100 milyon varil petrol rezervi olduğunu tahmin ediyor. Bakanlık, ikinci Gabar olması beklenen Diyarbakır'da 457 sondaj kuyusu için çalışmalara başladı.

Ekonomi

29.07.2024, 13:18

Enerjide tam bağımsız Türkiye hedefi için çalışmalar aralıksız sürüyor. Irak sınırına sıfır noktada yer alan Şırnak'taki Gabar Dağı'nda bulunan Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın petrol sahalarındaki kaliteli petrol üretimi günlük 50 bin varil sınırına dayanırken, TPAO Diyarbakır'da da yeni sondaj kuyusu çalışmalarına başladı.

Kimler evlilik kredisi alabilir? İşte uygulamada yeni dönem Kimler evlilik kredisi alabilir? İşte uygulamada yeni dönem Haberi Görüntüle

DİYARBAKIR, İKİNCİ GABAR OLABİLİR!

TPAO tarafından yapılan jeolojik araştırmaların ardından 457 sondaj kuyusunun açılacağı yerler havadan fotoğraflanarak haritalandırma yapıldı.

Yapılan saha araştırmaları sonucunda Diyarbakır'da 100 milyon varil ham petrol rezervi mevcut olduğu değerlendiriliyor.

Gabar'dan sonra en büyük ikinci petrol rezervine sahip Diyarbakır'da kısa süre sonra yeni kuyuların açılacağı, bu kuyulardan çıkartılacak petrolün ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor.

Sabah'ta yer alan habere göre enerjide dışa bağımlılığın ortadan kalkmasına katkı sunacak olan zengin petrol rezervi nedeniyle Diyarbakır'ın ikinci Gabar olacağı da belirtilirken, Ergani, Silvan, Bismil, Hazro, Çınar, Kocaköy, Bağlar ve Sur ilçelerinde yeni petrol müjdeleri bekleniyor.

Mpox Virüsü hava yolu hisselerini sarstı: İlaç sektörü yükselişte Mpox Virüsü hava yolu hisselerini sarstı: İlaç sektörü yükselişte Haberi Görüntüle

BÖLGENİN ALTI PETROL DENİZİ

Öte yandan, Şırnak ve Diyarbakır'ın yanı sıra Van, Siirt, Hakkâri ve Adıyaman'da da petrol arama çalışmaları sürürken, yeni keşiflerle birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin gelecek yıllarda Türkiye'nin petrol ihtiyacını büyük oranda karşılaması hedefleniyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading