IMF'den Türkiye büyüme tahminine revizyon: Beklenenden daha yüksek

IMF'den Türkiye büyüme tahminine revizyon: Beklenenden daha yüksek

IMF bu yıla ilişkin küresel ekonomik büyüme tahminini değiştirmedi. Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahmini ise bu yıl için yüzde 3,1'den yüzde 3,6'ya yükseltildi.

Ekonomi

17.07.2024, 10:27

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonomik büyüme tahminini bu yıl için yüzde 3,2 olarak korurken, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme beklentisini yükseltti.

IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nun temmuz sayısını "Küresel Ekonomi Zor Bir Durumda" başlığıyla yayımladı.

"Küresel Ekonomi Zor Bir Durumda" başlığıyla yayımlanan raporda, küresel ekonominin gelecek yıl ise yüzde 3,3 büyümesinin tahmin edildiği aktarıldı.

TÜİK beklenen rakamları paylaştı: Dış ticaret verileri nasıl değişti? TÜİK beklenen rakamları paylaştı: Dış ticaret verileri nasıl değişti? Haberi Görüntüle

FAİZ ORANLARI UZUN SÜRE YÜKSEK KALACAK

Söz konusu raporda hizmet enflasyonunun, dezenflasyondaki ilerlemeyi geciktirdiği ve bunun da para politikasının normalleşmesini zorlaştırdığı belirtildi. Raporda, enflasyona yönelik yukarı yönlü risklerin ve artan ticari gerilimler ile politika belirsizliği bağlamında faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalması ihtimalinin arttığı ifade edildi.

Raporda, bu riskleri yönetmek ve büyümeyi korumak için politika bileşiminin fiyat istikrarını sağlayacak ve azalan tamponları yenileyecek şekilde dikkatli bir şekilde sıralanması gerektiği vurgulandı.

Yasa dışı bahse sıkı takip! Maliye tek tek peşine düşecek: Yasa dışı bahse sıkı takip! Maliye tek tek peşine düşecek:... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE EKONOMİSİNE İLİŞKİN BÜYÜME BEKLENTİSİ

Ülkelerin ekonomik büyüme tahminlerinin de paylaşıldığı raporda, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,6 ve gelecek yıl yüzde 2,7 büyümesinin beklendiği belirtildi.

IMF nisan ayındaki tahminlerinde Türkiye ekonomisinin 2024 yılında yüzde 3,1 ve 2025'te yüzde 3,2 büyümesini öngörmüştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading