IMF'den yeni rapor: Küresel ekonomi aynı kalır, Türkiye ekonomisi yükselir!

IMF'den yeni rapor: Küresel ekonomi aynı kalır, Türkiye ekonomisi yükselir!

IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nun temmuz sayısını "Küresel Ekonomi Zor Bir Durumda" başlığıyla yayımladı. Raporda, küresel ekonomik büyüme tahminini bu yıl için yüzde 3,2 olarak korumaya devam edeceği Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme beklentisini ise yüzde 3,1'den yüzde 3,6'ya yükseltti.  

Ekonomi

16.07.2024, 17:25

IMF bu yıla ilişkin küresel ekonomik büyüme tahminini değiştirmedi. Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini ise yüzde 3,1'den yüzde 3,6'ya yükseltildi. Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonomik büyüme tahminini bu yıl için yüzde 3,2 olarak korurken, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme beklentisini yüzde 3,1'den yüzde 3,6'ya çıkararak beklentisini yükseltti. 

Morgan Stanley'den dikkat çeken Türkiye analizi: MB'nin faiz indirimi için tarih verildi! Morgan Stanley'den dikkat çeken Türkiye analizi: MB'nin faiz indirimi için... Haberi Görüntüle

KÜRESEL EKONOMİ BÜYÜMESİNİ KORUYACAK 

Raporda, küresel ekonominin nisan ayında yapılan tahminlerle uyumlu olarak 2024'te yüzde 3,2 büyümesini korumaya devam edeceği belirtildi. 

En yüksek ve en düşük ortalama maaşlara sahip ülkeler açıklandı: Türkiye'nin sıralaması merak ediliyor En yüksek ve en düşük ortalama maaşlara sahip ülkeler açıklandı:... Haberi Görüntüle

FAİZ UZUN SÜRE YÜKSEK KALABİLİR 

Hizmet enflasyonunun, dezenflasyondaki ilerlemeyi geciktirdiği ve bunun da para politikasının normalleşmesini zorlaştırdığı kaydedilen raporda, enflasyona yönelik yukarı yönlü risklerin ve artan ticari gerilimler ile politika belirsizliği bağlamında faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalması ihtimalinin olabileceği belirtildi. 

10-15 yıl prim ödemesi olanlar dikkat! Erken emeklilik formülü açıklandı 10-15 yıl prim ödemesi olanlar dikkat! Erken emeklilik formülü açıklandı Haberi Görüntüle

"BÜYÜMEYİ KORUMAK İÇİN FİYAT İSTİKRARI DÜZENLİ SIRALANMALI"

Raporda, bu riskleri yönetmek ve büyümeyi korumak için politika bileşiminin fiyat istikrarını sağlayacak ve azalan tamponları yenileyecek şekilde dikkatli bir şekilde sıralanması gerektiği vurgulandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading