Yandex Metrica

İngiliz ekonomistten Mehmet Şimşek'le ilgili dikkat çeken yorum: Eğer onu yapmasaydı Türkiye krizle boğuşurdu!

İngiliz ekonomistten Mehmet Şimşek'le ilgili dikkat çeken yorum: Eğer onu yapmasaydı Türkiye krizle boğuşurdu!

Fitch’in Türkiye’nin kredi notunda bir basamak artış yapması, ekonomi dünyasında dikkat çekti. Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu artırmasını değerlendiren Timothy Ash "Şimşek atanmasa ve 180 derecelik bir politika değişimi yapmasaydı; Türkiye muhtemelen 2000-2001’e benzer bir ekonomik krizle karşı karşıya kalacaktı” dedi.

Ekonomi

07.09.2024, 18:20

Bluebay Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash, sosyal medya hesaplarından Türkiye’nin kredi notundaki yükselişe yönelik birçok paylaşımda bulundu.

İngiliz bankasından çarpıcı Dolar tahmini: Önümüzdeki dönemde... İngiliz bankasından çarpıcı Dolar tahmini: Önümüzdeki dönemde... Haberi Görüntüle

"GÖRÜNÜMÜN ÖDÜL OLMASI ŞİMŞEK VE EKİBİ İÇİN ÖDÜL"

Ash, değerlendirme öncesinde, “Fitch derecelendirme incelemesi bu akşam. Şu anda olumlu görünümle “B+”. Moody's'in artırımından sonra Fitch'in “BB-“ seviyesine yükselteceğini düşünüyorum. Görünümün “olumlu” olması Şimşek ve ekibi için ödül” demişti.

Fitch değerlendirmesi geldiğinde, “Beklendiği gibi Fitch, Türkiye'yi “BB-“ durağan olarak yükseltti. Belki de olumlu bir görünüm güzel olurdu” değerlendirmesini yaptı.

Dolar ve Euro güne nasıl başladı? İşte 13 Eylül 2024 güncel döviz kurları Dolar ve Euro güne nasıl başladı? İşte 13 Eylül 2024... Haberi Görüntüle

“2000-2001 KRİZİNE BENZER OLACAKTI”

Sonrasında Ash, Atilla Yeşilada’nın paylaşımına yaptığı yorumda, ilgi çeken ifadeler kullandı. Ash’in paylaşımı şu şekilde oldu:

“Beklenen bir durum, Şimşek ve ekibinin reform politikalarının getirilerini gösteriyor. Ve tekrarlamak gerekirse, Şimşek atanmasa ve 180 derecelik bir politika değişimi yapmasaydı; Türkiye muhtemelen 2000-2001’e benzer bir sistemsel ekonomik krizle karşı karşıya kalacaktı.”

Togg'dan elektrikli araç sahiplerine müjde: Dev anlaşma imzalandı! İstanbul, Ankara ve İzmir'e yapılıyor! Togg'dan elektrikli araç sahiplerine müjde: Dev anlaşma imzalandı! İstanbul, Ankara... Haberi Görüntüle

“ENFLASYONLA MÜCADELE ARTIK KAZANILMAK ZORUNDA”

Ash, paylaşımlarını ve değerlendirmelerini Mehmet Şimşek’e teşekkür edip, onun paylaşımına cevap vererek sürdürdü:

“Mehmet Bey'e teşekkürler, çünkü onun rehberliğinde ekonomik ortodoksiye dönüş, şu anki derecelendirme yükselişlerine yönelik ivmenin büyük bir kısmını açıklıyor. Enflasyonla mücadele artık kazanılmak zorunda.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading