İngiltere 5 nesil daha bekleyecek! Kadın yönetici sayısı 8 yıl sonra tersine döndü

İngiltere 5 nesil daha bekleyecek! Kadın yönetici sayısı 8 yıl sonra tersine döndü

The Pipeline'ın raporuna göre, İngiltere iş dünyasında kadın yöneticilerin oranı sekiz yıl aradan sonra düşüşe geçti. Yönetici pozisyonlarındaki cinsiyet eşitliğine ancak beş nesil sonra ulaşılabileceği öngörülüyor.

Ekonomi

17.10.2024, 18:00

İngiltere’de iş dünyasında cinsiyet eşitliği konusundaki ilerlemeler duraklamaya başladı. The Pipeline tarafından yayımlanan son analiz, 2024 yılında kadın yöneticilerin oranında bir gerileme yaşandığını ortaya koyuyor. Bu analiz İngiltere’nin en büyük 350 şirketini (FTSE 350) kapsayan bir çalışma ile yapıldı ve yönetici pozisyonlarında kadınların oranının, 2023'teki yüzde 33'ten bu yıl yüzde 32’ye düştüğü belirlenirken bahsi geçen oran, 2016’da yüzde 26 seviyesindeydi.

Bu düşüş, son sekiz yılda ilk kez kadın yönetici sayısındaki artış trendinin tersine döndüğüne işaret ediyor. Rapora göre bu hızla devam edilmesi durumunda yönetici pozisyonlarındaki cinsiyet eşitliğine ancak beş nesil sonra ulaşılabilecek.

FİSKOBİRLİK fındık fiyatlarını yükseltti! İşte güncel Levant Kalite fındık fiyatı FİSKOBİRLİK fındık fiyatlarını yükseltti! İşte güncel Levant Kalite fındık fiyatı Haberi Görüntüle

KADINLAR YÖNETİMDE AZINLIKTA

Rapor, İngiltere'deki kadınların iş gücünün yarısını oluşturmasına rağmen, yönetim kurulu pozisyonlarında temsil edilmelerinin hâlâ oldukça düşük olduğunu vurguluyor. FTSE 350 şirketlerinin yönetim kurulu pozisyonlarının üçte birinden azı kadınlar tarafından dolduruluyor. Kadınların yönetici pozisyonlarına yükselememesinin, yetenek eksikliğinden kaynaklanmadığına dikkat çeken rapor, eğitim ve yetkinlik açısından kadınların genellikle erkeklerden daha iyi performans gösterdiğini belirtiyor.

Raporda "Kadınlar, eğitim hayatları boyunca erkeklerden daha iyi performans sergiliyor. Eğitim Bakanlığı'nın ana ölçütlerine göre kız öğrenciler, üniversiteye erkeklerden daha fazla kabul ediliyor, daha yüksek başarı oranları elde ediyor ve lisansüstü eğitimlere daha fazla katılıyor. İş gücüne katıldıklarında da kadınlar genellikle erkek meslektaşlarından daha iyi niteliklere sahip olmasına rağmen, yönetici pozisyonlarında eşit temsil sağlanamıyor. FTSE 350 şirketlerinde bir erkeğin yönetim kurulu üyesi olma olasılığı, bir kadına göre iki kat daha fazla." ifadelerine yer verildi.

Dolar için 45 TL dediler! Dünyaca ünlü banka tarih verdi Dolar için 45 TL dediler! Dünyaca ünlü banka tarih verdi Haberi Görüntüle

ÜST YÖNETİMDE KADIN TEMSİLİ YETERSİZ

Kadınların İngiltere'deki büyük şirketlerde üst yönetici (CEO) pozisyonlarında yer alma oranı sadece yüzde 9 seviyesinde kalırken, finansal işler müdürlüğü (CFO) rollerinde bu oran yüzde 18’e çıkıyor. Ticari rollerde ise kadınların oranı yüzde 19 ile sınırlı kalıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading