Yandex Metrica

İŞKUR'dan duyuru: Bu belgeyi alıp PTT'ye gidene 5.650 TL yardım desteği!

İŞKUR'dan duyuru: Bu belgeyi alıp PTT'ye gidene 5.650 TL yardım desteği!

PTT tarafından para ihtiyacı olan vatandaşlara önemli bir duyuru yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı,belirli koşulları sağlayan kişilere internetten çıkardıkları bir belge ile 5.650 TL tutarında yardım ödemesi yapılacağının müjdesini verdi. 

Ekonomi

23.06.2024, 12:05

Bakanlık, belirli şartları yerine getiren kişilere iş başlangıçlarında 5.650 TL tutarında destek ödemesi yapılacağını duyurdu.Bu belgenin nasıl ve nereden çıkarılacağı ise bir çok vatandaş tarafından merak ediliyor. 

Çiftçilere katmerli müjde: Bakan Yumaklı resmen açıkladı: 2 milyar 150 milyon lira destekleme ödemesi hesaplarda Çiftçilere katmerli müjde: Bakan Yumaklı resmen açıkladı: 2 milyar 150... Haberi Görüntüle

AMAÇ İŞ GÜCÜNE KATILIM ORANINI ARTIRMAK 

Bu yeni yardım programı, 2024'teki asgari ücret artışıyla birlikte devletin sosyal destek ödeneklerini artırma politikası çerçevesinde hayata geçirildi. Amaç, iş gücüne katılımı teşvik etmek ve işsizlik oranlarını azaltmak.

Temmuzda emeklinin hesabına kaç TL yatacak? Tek tek hesaplandı! İşte yeni zamlı emekli maaşları Temmuzda emeklinin hesabına kaç TL yatacak? Tek tek hesaplandı! İşte... Haberi Görüntüle

DESTEK ÖDEMELERİ PTT'DEN ALINACAK 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın belirlediği şartları karşılayan 18-55 yaş arası vatandaşlar, bu yardımdan yararlanabilecek. İŞKUR’un yönlendirmeleriyle sosyal güvencelerini belgeleyen bireyler, PTT aracılığıyla bu ödemeyi alacaklar.

Nakdi yardım, işe başlama tarihinden itibaren 60 gün içinde PTT şubelerine başvurulması gereken bir ödeme olarak belirlenmiş. 5.650 TL olarak duyurulan yardım miktarı, 2024 yılı asgari ücretinin üçte biri oranında. Başvurular sırasında vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları ve işe başladıklarına dair belgeleri ibraz etmeleri gerekiyor. 

Bu yeni programla, devletin işsizliği azaltma ve ekonomik istikrarı sağlama çabaları kapsamında önemli bir adım atılmış olacak.

 

Habere Tepki Ver

22

22

9

7

1

1

2

3

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading