İslam Memiş'ten 48 saat uyarısı: Altın ve dolar yatırımcılarını şaşırtacak!

Altın ve para piyasaları uzmanı  İslam Memiş, Cuma günü ABD'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi fiyatlamalar üzerinde etkili olacağının altını çizerek yatırımcılara 48 saat uyarısında bulundu. 

Ekonomi

03.10.2024, 12:39

Finansal analist İslam Memiş, "Cuma günü ABD'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi fiyatlamalar üzerinde etkili olacak" dedi. Memiş, altın, dolar ve borsa ekseninde olabileceklerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

İslam Memiş yatırımcılar için şu değerlendirmelerde bulundu; 

Şu anda ons altın 2.653 dolar seviyesinde. Piyasalar, Ortadoğu'daki bu gerginliğin normalleşmesini istiyor ve bu nedenle çok agresif tepki vermiyor.

TCMB o verileri yayınladı: Enflasyon beklentisi düştü! İşte son rakamlar... TCMB o verileri yayınladı: Enflasyon beklentisi düştü! İşte son rakamlar... Haberi Görüntüle

VATANDAŞLARA 48 SAAT UYARISI

Rusya-Ukrayna savaşında olduğu gibi, piyasalarda jeopolitik gerilimlerin zamanla normalleştiği bir tablo görüyoruz. Artık ABD'deki ekonomik verilere daha çok odaklanılmış durumda. Örneğin, bu hafta Cuma günü ABD'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi fiyatlamalar üzerinde etkisini oldukça hissetirecek. 

Bölgede gerilim had safhada! THY Beyrut seferlerini 5 gün iptal etti Bölgede gerilim had safhada! THY Beyrut seferlerini 5 gün iptal... Haberi Görüntüle

İRAN'IN MİSİLLEMESİ BORSA VE PETROL ÜZERİNDE ETKİLİ 

İran'ın misillemesinin borsa ve petrol fiyatları üzerindeki etkileri görülüyor. BIST 100 endeksi gün ortasında 9.207 puan seviyesinde, satışlar devam ediyor. Brent petrolün varil fiyatı ise 75,5 dolara yükseldi. Misilleme haberleri petrol fiyatlarını ve borsaları etkilerken, altın gibi değerli emtialarda aynı etki görülmedi. Piyasalar, Rusya-Ukrayna savaşında olduğu gibi bu gerginliğin de normalleşmesini bekleyerek agresif bir tepki vermedi.

İşte Eylül ayının zam şampiyonu belli oldu! TÜİK verilerine göre: Fiyatı en çok yükselen öğrenci yurtları oldu İşte Eylül ayının zam şampiyonu belli oldu! TÜİK verilerine göre:... Haberi Görüntüle

DOLAR DEĞER KAZANDI 

Döviz piyasasına bakıldığında, dolar kuru 34 lira 22 kuruş seviyesine yükseldi. Bunun nedeni, Euro/dolar paritesinin 1,5 puan düşmesi ve Euro'nun değer kaybetmesiydi. Ayrıca, uluslararası piyasalarda dolar endeksi 101 seviyesinin üzerine çıkarak tüm dünyada değer kazandı.

Borsa tarafında ise alım fırsatlarının olduğunu düşünüyoruz. Borsadaki düşüşler savaş gerginliğinde korku ve paniğe neden olmamalı, aksine alım fırsatları oluşturabilir. Orta ve uzun vadeli plan yapmak önemlidir ve borsa tarafında fazla kaygılı değiliz."

 

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading