Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail destekçisi Adidas'a şok! Hakkında neden soruşturma açıldı?

İsrail destekçisi Adidas'a şok! Hakkında neden soruşturma açıldı?

Rekabet Kurulu, Adidas Spor Malzemeleri Satış ve Pazarlama A.Ş. (Adidas) hakkında önemli bir adım attı ve şirketin rekabet kurallarını ihlal edip etmediğini araştırmak üzere soruşturma başlattı.

Ekonomi

20.09.2024, 11:49

Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklamada, 2022 yılında spor ayakkabı, giyim ve aksesuar sektöründe faaliyet gösteren Adidas hakkında önceden yapılan bir araştırma sonucu, şikayetlerin reddedildiği ve soruşturma açılmadığı hatırlatıldı. Ancak Ankara 12. İdare Mahkemesi, bu kararın iptal edilmesine karar verdi ve 2023 yılında mahkeme kararı doğrultusunda Adidas hakkında yeniden ön araştırma yapılmasına karar verildi.

Araç sahipleri için o hizmetin bedeli belli oldu! İşte geçerli olacak fiyatlar... Araç sahipleri için o hizmetin bedeli belli oldu! İşte geçerli... Haberi Görüntüle

REKABET İHLALİ İDDİALARI

Yapılan ön araştırmalar sonucunda, Adidas’ın yetkili satıcılarının yeniden satış fiyatlarına müdahale ettiği iddiaları ciddi bulunarak, şirket hakkında soruşturma başlatıldı. Rekabet Kurulu, elde edilen bulguların yeterli ve ciddi olduğunu değerlendirerek, Adidas’ın Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal edip etmediğinin belirlenmesi amacıyla derinlemesine bir inceleme yapılmasına karar verdi.

Kurul tarafından alınan soruşturma kararları, ilgili şirketin suçlu bulunduğu ya da yaptırım uygulanacağı anlamına gelmiyor fakat soruşturmanın sonuçları, Adidas’ın bu tür bir ihlalle karşı karşıya kalıp kalmayacağını belirleyecek.

MB'nin faiz kararı bankaların mevduat faizlerini değiştirdi! 500 bin TL'nin getirisi ise merak konusu oldu! İşte bankaların güncel faiz oranları MB'nin faiz kararı bankaların mevduat faizlerini değiştirdi! 500 bin TL'nin... Haberi Görüntüle

ADİDAS'A YÖNELİK TEPKİLER VE BOYKOT ÇAĞRILARI

Adidas, Almanya merkezli bir spor giyim markası olup, İsrail malı olmamakla birlikte, İsrail'e verdiği destek nedeniyle zaman zaman eleştirilere maruz kalıyor. Filistin direnişini "terörist" olarak nitelendiren açıklamaları ve İsrail Futbol Federasyonu'na uzun yıllar boyunca sponsor olması, markanın "İsrail destekçisi" olarak anılmasına neden oldu. Bu bağlamda birçok sivil toplum örgütü ve aktivist grup, Adidas’a karşı boykot çağrıları yapmaktadır.

Ekonomiyi şaha kaldıracak buluş! Dünyanın en büyük dördüncü petrol rezervi o topraklarda bulundu Ekonomiyi şaha kaldıracak buluş! Dünyanın en büyük dördüncü petrol rezervi... Haberi Görüntüle

BELLA HADİD'İ REKLAM KAMPANYASINDAN ÇEKMİŞLERDİ

Dünyaca ünlü Filistin asıllı Amerikan vatandaşı model Bella Hadid, İsrail destekçisi lobi grupları ve kurumların tepkisi sebebiyle marka yüzü olduğu ayakkabı reklamından çıkarılmıştı.  Bunun üzerine USA Today’e açıklamalarda bulunan Adidas'ın sözcüsü, Bella Hadid’in, 1972 Münih Olimpiyatları'nda kullanılan ayakkabının reklamında yer almasının sebep olduğu "üzüntü ve sıkıntı" için özür dilemişti.

Ve bunlara ek olarak Adidas, Hadid’in yer aldığı ayakkabı reklamı kampanyasındaki bütün sosyal medya gönderilerini, İsrail destekçisi lobi gruplarından gelen tepkiler sonrasında silmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading