İsrail'e ihracat yok! Bakan Uraloğlu duyurdu: 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermiyoruz!
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gündeme gelen İsrail ile ticaret iddialarına açıklık getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "624 kodu İsrail'e ihracattır. 625 kodu ise Filistin'e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermiyoruz" ifadelerini kullandı.
İsrail ile ticaret iddialarına ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim" ifadelerini kullandı.
İSRAİL İLE TİCARET İDDİALARINA CEVAP
Bakan Uraloğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerçekleştirilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2025 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.
Komisyondaki görüşmeler sırasında Uraloğlu, Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca’nın İsrail ile ticaretin devam ettiğine dair iddialarına açıklık getirdi.
624 KODA İHRACAT YOK
Türkiye ile İsrail arasında herhangi bir ihracat faaliyeti bulunmadığının altını çizen Bakan Uraloğlu, “Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır." dedi.
Sözlerine devam eden Uraloğlu, "624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim.” dedi. Uraloğlu, söz konusu ticaret iddialara ilişkin Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın daha önce gerekli açıklamada bulunduğunu da hatırlattı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bakan Uraloğlu, Google’ın algoritma değişikliğine ve sosyal medya platformlarına ilişkin açıklamada bulundu.
"YASAKÇI ZİHNİYETTE DEĞİLİZ"
Komisyonda sosyal medya platformları ile ilgili açıklamada da bulunan Bakan Uraloğlu, Avrupa Birliği’nin Facebook, YouTube, Twitter, TikTok ve Instagram gibi büyük sosyal medya platformları kullanıcılarının güvenliğini sağlama amacıyla önlemler aldığını belirtti. Bakan Uraloğlu, bahsi geçen tedbirlilerin yasa dışı içerikleri önlemeyi hedeflediğini bildirdi.
Amerika, Birleşik Krallık, Avustralya gibi ülkelerde sosyal medyaya ilişkin alınan tedbirler hakkında bilgi veren Uraloğlu sözlerine şu şekilde devam etti:
“Sosyal medyada biz gerçekten yasakçı bir zihniyette değiliz; ama herkesin de gerçekten haddini bilmesi lazım. Oraya koyulan her şeye susacak mıyız? Bütün milli manevi değerlerimize hakaret eden hiçbir disiplini olmayan bir mecraya hiç müdahale etmeyelim mi? Ama ben size şunu söyleyeyim sosyal medya platformları sağlayıcılarından kesinlikle çok daha özgür yaklaşımımız var.”
"GOOGLE’IN ALGORİTMA DEĞİŞİKLİĞİNE YAKIN TAKİP"
Bakan Uraloğlu, Google'ın algoritma değişikliğinin bazı haber sitelerinin görünürlüğünün düştüğü sorusu hakkında da açıklamada ve değerlendirmede bulundu. Bakan Uraloğlu, “Google Türkiye ile bu konuyu takip ediyoruz, gerekirse Rekabet Kurumu ile bu konunun üzerine gideceğiz.” dedi.