İsrail'in İran'a misilleme korkusu petrolün ateşini yükseltti! Akaryakıta dev zam yolda!

İsrail'in İran'a misilleme korkusu petrolün ateşini yükseltti! Akaryakıta dev zam yolda!

Brent petrolün varil fiyatı 78,30 doları aşarak, bu hafta yüzde 10’un üzerine tırmandı. İsrail’in İran’a “misilleme” korkusu, petrolün ateşini yükseltti. Günlük 10 milyon varillik arzın tehlikede olduğu ileri sürülüyor. Bu arada içeride de gözler akaryakıt fiyatlarına çevrildi. 

Ekonomi

04.10.2024, 15:52

Orta Doğu’da savaş riskinin tırmanmasıyla birlikte yükselişe geçen petrol fiyatları, son yılların “en yüksek haftalık artışına” neden oldu. Hafta başında 70 dolar sınırında bulunan Brent petrolün varil fiyatı, bugünkü işlemlerde 78,30 doları geçti. Böylece haftalık yükseliş de yüzde 10’u geçti. 

BYD'nin hamlesi Çin devlerini harekete geçirdi: Bir otomotiv firması daha 'Türkiye' dedi! Yatırıma geliyor... BYD'nin hamlesi Çin devlerini harekete geçirdi: Bir otomotiv firması daha... Haberi Görüntüle

AKARYAKIT FİYATLARINA ZAM 

4 Ekim 2024 benzin fiyatı İstanbul’da 42,89 TL ve motorin (mazot) fiyatı 42,70 TL’den satılırken; piyasalarda “akaryakıt fiyatlarına zam” beklentisi yükseliyor.

Emeklilere yüzde 30 daha fazla maaş! Bu tarihe kadar dilekçe verenler kazanıyor Emeklilere yüzde 30 daha fazla maaş! Bu tarihe kadar dilekçe... Haberi Görüntüle

MİSİLLEME KORKUSU PİYASALARI TEDİRGİN ETTİ 

İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısının ardından, İsrail'in misilleme yapmaya hazırlanması, Orta Doğu’da tansiyonu yüksek tutuyor. ABD Başkanı Biden'ın de İsrail ile “İran’daki petrol tesislerine saldırı hakkında görüştüklerini” açıklaması gerilimi tırmandırdı. 

Sahtekarlar tek tek ifşalandı: Hileli gıdalar listesi yayınlandı Sahtekarlar tek tek ifşalandı: Hileli gıdalar listesi yayınlandı Haberi Görüntüle

GÖZLER AKARYAKIT FİYATLARINA ÇEVİRİLDİ

Petrolde yaşanan sert yükseliş üzerine iç piyasalarda gözler akaryakıt fiyatlarına çevrildi. 4 Ekim 2024 benzin fiyatı İstanbul Avrupa yakasında 42,89 TL ve motorin (mazot) fiyatı 42,70 TL’den satılırken; piyasalarda “akaryakıt fiyatlarına zam” beklentisi yükseliyor.

Son olarak 2 Ekim günü benzine 9 kuruş ve motorine 1 kuruş zam gelmişti. Ancak söz konusu zam sırasında, petrol fiyatları 75 dolar civarında seyrediyordu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading