Yandex Metrica

Sitede Ara

İstanbul'da yaşamanın bedeli ne? Giderek pahalılaşıyor: İşte 4 kişilik bir ailenin aylık maliyeti...

İstanbul'da yaşamanın bedeli ne? Giderek pahalılaşıyor: İşte 4 kişilik bir ailenin aylık maliyeti...

İstanbul Planlama Ajansı’nın araştırmasına göre, İstanbul’da dört kişilik bir ailenin aylık yaşam maliyeti geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 61,84 arttı. Ağustos 2024 itibarıyla ortalama maliyet 68.933 liraya ulaştı.

Ekonomi

05.09.2024, 16:02

İstanbul’da yaşamanın maliyeti hızla artıyor. İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) Ağustos 2024 raporuna göre, İstanbul’da dört kişilik bir ailenin yaşam maliyeti yıllık yüzde 61,84 oranında artış gösterdi. Araştırmanın sonuçlarına göre, geçtiğimiz ay ortalama yaşam maliyeti 66.550 lira iken, bu rakam Ağustos ayında 68.933 liraya yükseldi. Bu durum İstanbul’da yaşayan aileler için giderek daha zorlayıcı bir ekonomik tablo ortaya koyuyor.

Dev enerji anlaşması! Türkiye hem satın alacak hem de satacak! Total Energies ile LNG iş birliği Dev enerji anlaşması! Türkiye hem satın alacak hem de satacak!... Haberi Görüntüle

TEMEL GIDA VE TÜKETİM MADDELERİNDE CİDDİ ARTIŞ

İPA’nın verilerine göre, temel tüketim maddelerinde de fiyat artışları dikkat çekiyor. Özellikle tuvalet kağıdında yıllık bazda yüzde 124,77 oranında bir fiyat artışı yaşandı. Bu, temel tüketim maddelerine erişimin bile aileler için giderek daha pahalı hale geldiğini gösteriyor. Yüksek enflasyon ve artan maliyetler, sadece lüks tüketimi değil, gündelik yaşam için gerekli olan temel ihtiyaçları bile etkiliyor.

Bu otomobiller kapış kapış gidecek: Zamlar o modelleri teğet geçti: İşte Türkiye'nin en ucuz sıfır araçları Bu otomobiller kapış kapış gidecek: Zamlar o modelleri teğet geçti:... Haberi Görüntüle

İSTANBUL'DA YAŞAM GİDERLERİ ARTIYOR

Araştırmanın dikkat çeken bir diğer verisi ise Ağustos ayındaki maliyet artışı oldu. İstanbul’da ortalama yaşam maliyeti bir ayda 2.383 lira arttı. Bu artış, ailelerin bütçelerinde ciddi bir yük oluştururken, geçim sıkıntısını daha da derinleştiriyor.

İstanbul’da yaşamanın maliyeti her geçen gün artarken, kira fiyatları, gıda ürünleri ve diğer temel ihtiyaçlara gelen zamlar, kentte yaşamayı zorlaştırıyor. Özellikle dar ve orta gelirli aileler için bu artışlar, hayat standartlarını korumayı güçleştiriyor.

Avrupa ekonomisi çöküşte, Almanya'nın motoru patladı! 9 ayın en düşük seviyeleri görüldü Avrupa ekonomisi çöküşte, Almanya'nın motoru patladı! 9 ayın en düşük... Haberi Görüntüle

İSTANBUL'DA YAŞAM MALİYETİ NASIL ŞEKİLLENİYOR?

İstanbul’da dört kişilik bir ailenin yaşam maliyetini oluşturan kalemler arasında en büyük pay, kira ve gıda harcamalarına ait. Artan konut fiyatları ve yüksek kira bedelleri, İstanbul’da yaşayanlar için en büyük gider kalemini oluştururken, gıda fiyatlarındaki artışlar da bütçeleri zorlamaya devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading