İUP (TYP) maaşları ne zaman yatar? Ekim İUP maaşları hangi gün yatırılacak?

İUP (TYP) maaşları ne zaman yatar? Ekim İUP maaşları hangi gün yatırılacak?

İŞKUR tarafından işsiz olan bireylerin istihdamlarını artırmak adına uygulanan bir eğitim ve rehberlik programı İUP, ilk maaş dönemine giriyor. Peki, İUP (TYP) maaşları ne zaman yatar?

Ekonomi

09.10.2024, 10:37

Bireylerin mevcut işgücü piyasasına uyum sağlamalarını daha da kolaylaştırmak mesleki becerilerini  geliştirmek için ortaya çıkan İUP maaşlarının ne zaman yatacağı merak konusu oldu. İŞKUR tarafından hesaplara yatırılacak olan İUP maaşları ile ilgili son gelişmeler yakından taklip edilmekte.

Bakan Kurum'dan depremzedelere 1,5 milyon TL'lik destek müjdesi Bakan Kurum'dan depremzedelere 1,5 milyon TL'lik destek müjdesi Haberi Görüntüle

İUP MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında çalışanların maaşlarının ne zaman yatırılacağı konusunda henüz net bir bilgilendirme yapılmadı. Maaş ödemelerinin önümüzdeki günler içerisinde hesaplarda olması beklenmekte.

Olası ödemeler programda çalışılan gün sayısına göre hesaplanmakta ve Ekim ayından itibaren maaşlarda artış yapılacağı ve aylık miktarın 12 bin TL'ye çıkarılması hedeflenmekte.

İUP maaşları

Petrolün pabucu dama! O ülkede elektrikli araçlar benzinli araçların sayısını aştı Petrolün pabucu dama! O ülkede elektrikli araçlar benzinli araçların sayısını... Haberi Görüntüle

İUP’UN AMACI

Mesleki Eğitim: Program, işsiz bireylere teorik ve uygulamalı derslerle mesleki eğitim verir. Eğitim sürecinde bireylerin becerileri geliştirilir ve onların istihdam edilebilirlikleri artırılır.

Maddi Destek: Eğitim süresince katılımcılara cep harçlığı olarak maddi destek sağlanır. Bu sayede işsiz bireylerin geçimlerini sağlamalarına katkıda bulunulur.

İstihdam Sağlama: Eğitimi tamamlayan bireyler, iş gücü piyasasında ihtiyaç duyulan niteliklere uygun olarak istihdam edilme şansına sahip olur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading