Yandex Metrica

Kadınlara bakanlıktan emeklilik müjdesi geldi! 6 yıl daha erken olmak için şartlar belli oldu!

Kadınlara bakanlıktan emeklilik müjdesi geldi! 6 yıl daha erken olmak için şartlar belli oldu!

Kadınlara yönelik erken emekli olmak için yeni adımlar atılmaya devam ediyor. Son olarak ise doğum borçlanması ile kadınlar 6 yıl daha erken emekli olabilecek.  

Ekonomi

25.08.2024, 17:37

Türkiye'de milyonlarca kadın çalışan erken emekli olmanın yollarını arıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatında ise emeklilik için belirli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. 

Aileler okul alışverişi için ne kadar bütçe ayırıyor? Aileler okul alışverişi için ne kadar bütçe ayırıyor? Haberi Görüntüle

ÇALIŞAN ANNELERE ERKEN EMEKLİLİK MÜJDESİ

Yaş ve primin tamamlanması halinde kadın ve erkek çalışanlar erken emekli olabiliyor. SGK primlerinin isteğe bağlı bir şekilde ödenmesi gerekirken prim miktarları 5 bin günden 9 bin güne kadar çıkabiliyor.

Depoları acilen fulleyin! Akaryakıta okkalı zam geliyor: İşte zammın tarihi ve uygulanacak tarife listesi... Depoları acilen fulleyin! Akaryakıta okkalı zam geliyor: İşte zammın tarihi... Haberi Görüntüle

DOĞUM BORÇLANMASI İLE 6 YIL ERKEN EMELLİLİK

Sigortalı çalışarak ödeme, kendi işini yaparak ödeme isteğe bağlı sistem ile her ay ödeme yöntemi haricinde 'borçlanma' adı verilen toplu para ile satın alma yöntemi mevcut. 

Kadın çalışanlar doğum yaptıktan sonra üç çocuk için borçlanma yaparak 2 bin 160 gün yani toplamda 6 yıl kazanma şansları bulunuyor. Kişiler eksik prim günlerini eklemek için şartlarını tamamlayabiliyor. Ancak çocuklar sigortadan sonra doğmuş olmaları gerekiyor. 

Doğduktan sonra yaşayan çocuklar kısa sürede borçlanma yapabiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

1

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading