Yandex Metrica

Kahin zengin olmanın formülünü verdi! Taktiği uygulayan servet sahibi olacak: İslam Memiş'ten 2 kritik ipucu

Kahin zengin olmanın formülünü verdi! Taktiği uygulayan servet sahibi olacak: İslam Memiş'ten 2 kritik ipucu

Altın Kahini olarak anılan Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılara dev kıyak! Uzman isim zengin olmanın formülünü verdi. Gelgitlerin ve manipülasyonların bolca yaşandığı haftada İslam Memiş yatırımcılara köşeyi döndürecek iki tüyoyu duyurdu.

Ekonomi

28.08.2024, 01:36

Size iki taktik vereceğim diyerek yatırımcıları heyecanlandıran Altın Kahini, iki kritik ipucunun yanında borsa, Mehmet Şimşek istifa iddiaları, gümüş, altın ve kripto para hakkında öngörülerini de paylaştı.

İslam Memiş, Borsa İstanbul endeksi 9668 puan seviyesinden haftayı tamamlamıştı. Geçen hafta sert bir düşüş vardı. Yüzde 2,5 civarında bir değer kaybı yaşandı.

Hazine Maliye Bakanı Şimşek'in istifa ettiğine dair bir manipülasyon haberi çıkması düşüşlerde oldukça etkili oldu ve bu haber akışıyla birlikte endeks 9668 puan seviyesine kadar geriledi. Ancak her ne kadar 9400 puan seviyesini endeks tarafında beklesek de bu tür manipülasyonlara inanmamayı tavsiye ederim." ifadelerini kullandı.

Bu bilerek ve isteyerek yapılan bir manipülasyondu diyerek sözlerine devame den Memiş, "Ciddi bir etkisi oldu. O yüzden varlıklarınızı lütfen sosyal medya dedikoduları ile yönlendirmeyin zarar edersiniz.

Her ne kadar Borsa İstanbul 100 endeksi endeks tarafında 9000 puan seviyesinden çıkış yapıp 2365 lira seviyesinden gümüş pozisyonu alsak da yine 9400 puan seviyesiyle alakalı beklentim geçerli. Ancak bu hafta 9400 9850 puan aralığını Borsa İstanbul 100 endeksini de takip edeceğim. Tepki alımları mutlaka gelecektir. 9800 puan seviyesini attıktan sonra 10.50 puan gibi bir direnç seviyesi var yukarıda." dedi.

Depoları acilen fulleyin! Akaryakıta okkalı zam geliyor: İşte zammın tarihi ve uygulanacak tarife listesi... Depoları acilen fulleyin! Akaryakıta okkalı zam geliyor: İşte zammın tarihi... Haberi Görüntüle

BORSAYA GİRMEK İÇİN DOĞRU ZAMAN MI?

Sözlerine devam eden İslam Memiş, "Özellikle borsa tarafında alım yapmak isteyen, borsa tarafında pozisyon açmak isteyen arkadaşlarımızın kademeli olarak alım zamanınım geldiğini kısa vadede düşünüyorum. O yüzden borsa tarafı her ne kadar aşağıda alan olsa da kademeli aldıktan sonra herhangi bir problem yok. Kademeli alım yaptıktan sonra full girerseniz sıkıntı var." şeklinde konuştu.

Dolar fiyatlarına ilişkin de fikirlerini belirten İslam Memiş, "Dolar kuru şu anda 34lira seviyesinde. Dolar tarafında yine 3395 yukarıda 3420 lira aralığını bu haftanın üzerinde takip edeceğim.

Uluslararası piyasalarda doların bu hafta değer artışını beklediğimi söyleyebilirim. Dolar endeksi psikolojik destek seviyesi 9950. Ora tekrar 10250 dolar seviyesine kadar yükselir. 9950 - 10250 dolar aralığına odaklanın." dedi.

Euro dolar paritesinde düşüş beklediğim için TL kurunu takip eden arkadaşlarımız bu hafta aşağı yönlü hareketlerini izleyebilir diyerek açıklamalarına devam eden ünlü uzman, "Euro dolar paritesinde yıl sonuna kadar 1.08 seviyesinden pozisyon almıştık. 2024 yılındaki euro dolar paritesinde beklentimiz bu.

Euro dolar paritesinde aşağı yönlü hareketler bekliyorum ve bu düşüşler de 1.0950  seviyesine kadar devam edebilir. Cuma günü euro bölgesinde enflasyon verisi açıklanacak. Cuma günü Avrupa tarafındaki enflasyon verisi de bu haftaki ajandamda olmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

İstifa eden tazminat alabilir mi? 3600-4500-4600 prim gününe ulaşnlar... İstifa eden tazminat alabilir mi? 3600-4500-4600 prim gününe ulaşnlar... Haberi Görüntüle

"SİZE İKİ TAKTİK VERECEĞİM"

Yatırımcılara kritik iki taktik vereceğini belirten İslam Memiş, "Elimde eurom var. Bu euromu nasıl değerlendirebilirim, şeklinde sorular alıyorum. Size iki tane taktik vereceğim." dedi.

Birinci taktiğim euro! diyen İslam Memiş, "Ben olsaydım dolara geçerdim. Dolara geçip dolarda beklerdim. Daha sonra elimdeki dolarımla ons altında düşüş beklerdim. Ons altına giriş yapardım bu kadar net ve bu kadar basit.

Gümüş de altına kıyasla ucuz kaldı. Şu anda 2992 dolar seviyesinde. Gümüş de alabilirsiniz ama tercih tamamen sizin. Gümüş tarafında yükseliş beklediğimi ifade etmek isterim. Gümüşün gram fiyatı 32 lira 68 kuruş seviyesinde. Yine yukarı yönlü hareketlerde 30 seviyelerine gelmişti. 34 lira direncini takip ediyor olacağım. Elinizdeki euroyla değerli metallere geçmek için bu hafta bir fırsatınız var." şeklinde konuştu.

İkinci taktiğim ise taktiğim şu diyerek sözlerine devam eden Memiş, "Geçen hafta "ons altın tarafında ters köşe olabilirsiniz" uyarılarım vardı. İran tarafında bir misilleme gelmedi biz tekrar ons altın tarafında geçen hafta 2470 dolar destek seviyesini gördük.

Bankadaki varlıklarını fiziki altına çevirmek isteyenler için bir fırsat vardı. Arkadaşlarımız zararsız bir şekilde bu işlemi yapabildi.

Yapamayanlar geç kalanlar için ikinci fırsat ayağınıza kadar geldi.

Bankadan 81.750 dolara dolar tarafına geçiş yapardım. Geçiş yaptığım an itibariyle bankadan fiziki olarak dolarımı alır ons altının az önce de ifade ettiğim gibi 2470 dolar seviyesine kadar 2468 dolar seviyesine kadar gerilemesini bekler 2468 dolar 2470 dolar seviyesinde yine parite yapmak suretiyle altınımı yerine koyardım. Zararsız bir şekilde bu işi bitirmiş olurdum." dedi.

Yatırımcılara kritik tavsiyeler vermeye devam eden İslam Memiş, "Ons altın 2515 dolar seviyesinde. Yukarıda 2530 dolar direnç seviyesi, aşağıda 2470 dolar destek seviyesini takip edeceğim. Aşağı yönlü kar satışları beklediğim için 2470 hatta 2468 teknik olarak destek seviyesi var." şeklinde konuştu. 

2468 dolar seviyesini görmeden gidiş yapmazdım diyen İslam Memiş, "Sakin bir şekilde kenarda beklemeye devam ederdim." ifadelerini kullandı.

FED'in kararı altın yatırımcılarını etkileyecek! Altın yeni haftaya rekorla başladı! 16 Eylül 2024 gram ve çeyrek altın kaç TL oldu? FED'in kararı altın yatırımcılarını etkileyecek! Altın yeni haftaya rekorla başladı!... Haberi Görüntüle

PETROL VE BITCOİN'DE SON DURUM

İslam Memiş, Brent Petrol'ün varil fiyatı 78.900. Düşüşlerin kalıcı olmayacağını tekrar 80 dolar ve üzerinde atak gerçekleştiğini ifade etmiştim. Şu anda 0,75 yani % 1'e varan yükselişle haftaya başladı. Petrol fiyatlarındaki beklentim yukarı yönlü hareketlerini devam ettiriyor.

Bitcoin 63.786 dolar seviyesinde 64.000 direncine takıldı. Takip ettiğimiz bant aralığı 54.000 -  64.000 dolar aralığı. Bu hafta 41.000 dolar seviyesine kadar bir geri çekilme bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading