Kalıcı düşüş için tarih verdi! Bakan Şimşek'ten dikkat çeken enflasyon mesajı!

Kalıcı düşüş için tarih verdi! Bakan Şimşek'ten dikkat çeken enflasyon mesajı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadelede güçlü bir maliye politikasının öneminin altını çizerek, 2025 yılında para politikasının gecikmeli etkilerinin kalıcı bir enflasyon düşüşü sağlayacağını belirtti.

Ekonomi

02.10.2024, 14:17

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni vergi paketi beklentileriyle ilgili iddialara son noktayı koydu. Bakan Şimşek, borsa ve kripto vergilerinin gündemlerinden çıktığını ifade etti. 

Ekonomi Gazetesi'nin sorularını yanıtlayan Şimşek, “Yeni yasama döneminde genel vergi oranlarını artırmaya ya da indirmeye dönük bir vergi paketimiz olmayacak." açıklamasında bulundu.

Yurt dışından telefon alacaklara büyük şok! IMEI kaydı ücretine zam geliyor Yurt dışından telefon alacaklara büyük şok! IMEI kaydı ücretine zam... Haberi Görüntüle

"OVP ÖZEL SEKTÖR İÇİN BİR REHBER"

Orta Vadeli Program’ın önemine vurgu yapan Şimşek, OVP’de yer alan hedefler ve büyüklüklerin tutarlılığına işaret etti.Şimşek, “İş alemi Orta Vadeli Programı kendilerine rehber almalı. OVP’de hedefler kamu için bağlayıcı, özel sektör için rehber niteliğindedir. Özel sektör planlarında OVP’yi dikkate alırsa kendilerinin de faydasına olur” diye konuştu.

Türk ilaç firmasından kritik imza! Maymun çiçeği virüsü için tek ilaç... Türk ilaç firmasından kritik imza! Maymun çiçeği virüsü için tek... Haberi Görüntüle

814 MİLYAR LİRA TASARRUF SAĞLANDI 

Tasarruf tedbirlerinin etkinliğine yönelik tartışmalar ile ilgili Şimşek, bugüne kadar harcama disiplini ve tasarruf tedbirleriyle toplam 814 milyar liralık tasarruf sağlandığı bilgisini verdi.

Emekliye fıstık gibi zam müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: 2025'te dev zam geliyor Emekliye fıstık gibi zam müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: 2025'te... Haberi Görüntüle

"ENFLASYONLA MÜCADELE İÇİN MALİYE POLİTİKASI DEVREDE"

Enflasyonla mücadelede mevcut maliye politikasının güçlü bir şekilde devrede olduğunun alını çizen Mehmet Şimşek, para politikasının gecikmeli etkisinin devreye gireceği 2025 yılında enflasyonda baz etkisi ötesinde kalıcı bir düşüş sağlanacağını belirtti.

Döviz kuru ne durumda? Dolar ve Euro'da yükseliş var mı? İşte 2 Ekim 2024 döviz kurları... Döviz kuru ne durumda? Dolar ve Euro'da yükseliş var mı?... Haberi Görüntüle

“VERGİ ORANLARINI ARTIRMAYA YA DA İNDİRMEYE DÖNÜK PAKETİMİZ OLMAYACAK”

Yeni dönemdeki vergi düzenlemeleriyle ilgili açıklamada bulunan Şimşek sözlerine şöyle devam etti; 

Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın da bir değerlendirmesi oldu malumunuz. Borsa ve kripto varlıkların vergilendirilmesi hususu gündemimizden çıktı. Yeni yasama döneminde genel vergi oranlarını artırmaya ya da indirmeye dönük bir vergi paketimiz olmayacak. OVP’de ifade ettiğimiz gibi vergi istisna ve indirimlerini etkinlik ve verimlilik perspektifiyle gözden geçirmeye devam edeceğiz. Vergi politikası yaklaşımımız: Vergide adaletin güçlendirilmesi, Vergi tabanının genişletilmesi, Vergide gönüllü uyum ve öngörülebilirliğin artırılması, Vergi harcamalarının etkinlik kriteri çerçevesinde analiz edilerek azaltılması, Mali disipline bağlı kalıp; yatırımı, istihdamı, üretimi ve ihracatı artıracak düzenlemeler olacak.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading