Yandex Metrica

Kimler evlilik kredisi alabilir? İşte uygulamada yeni dönem

Kimler evlilik kredisi alabilir? İşte uygulamada yeni dönem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, düzenlenen '' Aile ve Gençlik Fonu'' projesinde yeni aşamaya geçildiğini duyurdu. Buna göre yurt genelinde doğurganlık oranının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak'ta şartlara uyan çiftlerin fona başvurularını alınmaya başladı. İşte detaylar...

Ekonomi

04.09.2024, 16:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla ortaya çıkarılan Aile ve Gençlik Fonu ile gençlerin aile kurmalarını desteklediklerini belirten Bakan Mahünur Özdemir Göktaş,  projesinde yeni bir aşamaya geçildiğini açıkladı.

Eylül sonuna kadar 8 bin TL hesabınızda! İhtiyaç sahiplerine destek kredisi... Eylül sonuna kadar 8 bin TL hesabınızda! İhtiyaç sahiplerine destek... Haberi Görüntüle

EVLENECEKLERE FAİZSİZ KREDİ

Projeyi ilk olarak deprem bölgesi olan  Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da başlattıklarını hatırlatan Bakan Göktaş, evlenecek gençlere yönetik 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin TL tutarında faizsiz kredi imkanının çok büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Dev projeye başvurular 15 Şubat itibarıyla "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alınmaya başlandığını anımsatan Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 12 bin 132 çift başvurdu, şu ana kadar şartları yerine getiren toplam 3 bin 963 çift, söz konusu krediden yararlandı." dedi.

Zam pompaya yansıdı! LPG ne kadar oldu? Zam pompaya yansıdı! LPG ne kadar oldu? Haberi Görüntüle

ÜÇ İL DAHA EKLENDİ

Bakan Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu'na TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak'ı dahil ettik. Bu 3 ilden şartları sağlayan çiftlerimizin başvurularını almaya başladık." dedi.

Fed'in faiz indirimi Bitcoin'i nasıl etkiler? Fed'in faiz indirimi Bitcoin'i nasıl etkiler? Haberi Görüntüle

GELİR ŞARTI DEĞİŞTİ

vatandaşların talepleri kapsamında gelir kriterinde yeni düzenleme yaptıklarını aktaran Göktaş, "Gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkartıyoruz. Böylece daha fazla gencimizin desteğimizden yararlanmasının önünü açmış oluyoruz." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading