Kimlik kartı ile PTT'ye gidene 15 bin TL ödeme! Bakanlık müjdeyi verdi: Son 3 ay!

Kimlik kartı ile PTT'ye gidene 15 bin TL ödeme! Bakanlık müjdeyi verdi: Son 3 ay!

Milyonlarca emekli ve asgari ücretli çalışana müjde! TC kimlik kartı ile PTT’ye başvuru yapan vatandaşlara en az 15 bin TL ödeme yapılacak. 

Ekonomi

14.10.2024, 12:27

Sosyal devlet kapsamında vatandaşlarının yanında olmaya devam eden Türkiye, aile yardımı destek paketini devreye soktu. Emekli ve asgari ücretlinin de yararlanabileceği aile destek paketi kapsamında 15 bin TL’ye varan yardım parası hesaplara yatıyor. 

3 yıl dolmadan emekli maaşını taşıyanlar 20 bin TL kazanıyor! ING Bank’tan çılgın promosyon 3 yıl dolmadan emekli maaşını taşıyanlar 20 bin TL kazanıyor!... Haberi Görüntüle

DESTEK ÖDEMESİ İÇİN SON 3 AY

3 ay sonra sona erecek bu destek ödemesinde paralar IBAN ve PTT üzerinden yatıyor. 2025'in ilk ayında sona erecek olan aile destek ödemesi için şartlar belli oldu.

Devlet tarafından koronavirüs döneminde hayata geçirilen aile destek paketi, birçok vatandaş için gelir kaynağı oldu. Geçtiğimiz yıl 1 yıl süreyle uzatılan aile yardımı ödemeleri bu yıl da Temmuz ayında yıl sonuna kadar uzatıldı. 

Aile Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre ise 2025 yılı itibarıyla bu ödemeler yapılmayacak. Destek ödemesine son 3 ay kala faydalanmak isteyen vatandaşlar başvuru yapabilirler. 

Borsa günü nasıl tamamladı? İşte 04.10.2024 BIST kapanış rakamı... Borsa günü nasıl tamamladı? İşte 04.10.2024 BIST kapanış rakamı... Haberi Görüntüle

AİLE DESTEK ÖDEME ŞARTLARI

3 ay aile destek ödemesi almak isteyen vatandaşlar tek bir şartı yerine getirmek zorunda. Hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması halinde bu yardım parasından yararlanmak mümkün. Aile destek ödemesi sadece yardıma muhtaç vatandaşlara değil gelir kriterine uyan asgari ücretli ve emekliye de veriliyor. Şartları taşıyanlar aile destek ödemesi için başvuru yapabiliyor.

Dev destek için başvuru  e-Devlet’ten hem de sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapılabiliyor. Başvuru için TC kimlik kartı ya da TC kimlik numarası yeterli oluyor. Yardım başvurusu yapanlar ödemelerini Ziraat Bankası IBAN numarasından ya da PTT’den temin edebiliyor.

 

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading