Kira sözleşmeleri artık e-Devlet üzerinden! Ev sahipleri ve kiracılar için yeni dönem

Kira sözleşmeleri artık e-Devlet üzerinden! Ev sahipleri ve kiracılar için yeni dönem

Ev sahiplerini ve kiracıları ilgilendiren haber geldi. Artık kira sözleşmeleri e-devlet üzerinden yapılacak. Bu sayede kira sözleşmeleri, zaman damgalı “barkodlu belge” şeklinde oluşturulacak ve belge doğrulama konusunda sorunlar yaşanmayacak. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bürokrasiyi azaltarak vatandaşlarımızın işlemlerini kolay ve güvenli yapabilmesi için çalışmaya devam ediyoruz." İfadelerini kullandı.

Ekonomi

27.10.2024, 15:18

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira sözleşmelerini e- Devler kapısı üzerinden daha güvenilir bir şekilde hazırlanmasıyla alakalı yeni hizmetin çalışmalarını tamamladı. Hizmet, kiracılar ve ev sahipleri için kısa süre içinde kullanımına açılacak.

e-Devlet üzerinden sözleşmelerin düzenlenmesine ilişkin çalışma, vatandaşların bu yöndeki tartışmalarının çözülmesine yönelik olarak başlatıldı.

Reform niteliğinde olan bu çalışma Bakanlığa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi destek sağladı.

E-Devlet sistemine girdikten sonra bu hizmete ulaşmak için "Kira Sözleşmesi İşlemleri” başlığıyla aranabilecek. Bu hizmet iki aşamalı olarak sunulacak.  

İKİ AŞAMALI SİSTEM

Yakında vatandaşların hizmetine sunulması beklenen hizmete, ilk aşama olarak taşınmaz sahibi gerçek kişi tarafından e-Devlet Kapısı üzerinden hazırlanacak sözleşme, kiracı tarafından yine e-Devlet üzerinden onaylanmayı bekleyecek.

İkinci aşaması ise yıl sonuna doğru kullanıma hazır hale gelecek. İkinci aşama sayesinde emlak danışmanları sözleşme hazırlayıp taşınmaz sahibi ve kiracının onayına sunabilecek. Bu hizmet sayesinde kira sözleşmeleri, zaman damgalı "barkodlu belge" olarak oluşturulduğu için belge doğrulama yapılabilecek.

 

"TÜRKİYE GAYRİMENKUL DEĞER HARİTASI" OLUŞACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu hizmetten her bölgenin faydalanacağına dikkat çekerek, şu sözleri söyledi:  

"Vatandaşlarımız, e-Devlet Kapısı'yla kira sözleşmesi işlemlerini mekandan bağımsız, zaman ve belge maliyeti olmadan hızlı, kolay ve güvenilir şekilde yapabilecek. Uygulama, vatandaşların güvenilir bir devlet platformunda sözleşme oluşturmasına fırsat tanıyacak. Vatandaşlarımız kurumlara kira sözleşmelerini iletme yükünden de kurtaracak. Bürokrasi daha da azalacak. Ayrıca, Türkiye Gayrimenkul Değer Haritası'nın oluşturulması için veri temin edilecek."

MEHMET ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA

Konuyla alakalı da sosyal medya hesabı X’ten açıklama yapan Şimşek, paylaşımda şunları söyledi:

“Reform niteliğinde önemli bir uygulamaya başlıyoruz. Kira sözleşmelerinin e-devlet üzerinden yapılmasını sağlayacağız. Bürokrasiyi azaltarak vatandaşlarımızın işlemlerini kolay ve güvenli yapabilmesi için çalışmaya devam ediyoruz.”

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading