Yandex Metrica

Kirada yüzde 25 zam sınırının bitmesine ramak kaldı: Yüzde yüz zamlı yeni kiralar cep yakmaya hazırlanıyor

Kirada yüzde 25 zam sınırının bitmesine ramak kaldı: Yüzde yüz zamlı yeni kiralar cep yakmaya hazırlanıyor

1 Temmuz 2024 tarihinde sona erecek kiralara uygulanan yüzde 25 zam sınırının kalkmasına ramak kaldı. Uygulanan zam sınırı uygulamasıyla kira fiyatlarında yüzde 50, yüzde 100 artışlar meydana gelmesi bekleniyor. Yeni kira görüşmeleri şimdiden cepleri yakmaya başladı.

Ekonomi

24.06.2024, 10:16

Konut piyasasında hareketli günler başlamak üzere. Kirada yüzde 25 sınırı yeni bir düzenleme yapılmadığı taktirde 1 Temmuz 2024 tarihinde sona erecek. Bu uygulamaya kira fiyatlarındaki fahiş artışları önlemek amacıyla 2 yıl önce başlanmıştı.

3 Temmuz'da sil baştan değişecek! Kıdem tazminatında yeni oran çıktı! 1 yılda 20 yıla göre tek tek listelendi! 3 Temmuz'da sil baştan değişecek! Kıdem tazminatında yeni oran çıktı!... Haberi Görüntüle

KİRADA YÜZDE 25 ZAM SINIRI KALKIYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uygulanan kira sınırlamasının devam etmesi için bir engel kalmadığını, piyasa fiyatlarına müdahale edilmemesi gerektiğini dile getirdi. Bu durum, maaş ve emekli aylıklarıyla geçinen kirada oturan milyonlarca dar gelirli vatandaşı zor durumda bırakabilir.

Temmuz ayında sınırlamanın kalkması ve kiralara yüzde 65 oranın zam yapılması beklenirken, memur ve emeklilerin maaş zammı yüzde 20-25 arasında kalacak. Bu fark, dar gelirli ailelerin mali yükünü artıracak.

Son 7 gün, gram altının 3500 TL yolculuğu başlıyor: İslam Memiş, köprüden önceki son çıkışı böyle duyurdu Son 7 gün, gram altının 3500 TL yolculuğu başlıyor: İslam... Haberi Görüntüle

KİRA ARTIŞI NASIL BELİRLENİYOR?

Kira artış oranı, Borçlar Kanunu gereği 12 aylık TÜFE ortalamasına göre belirleniyor. Bu sebepten dolayı enflasyon oranlarının yüksek açıklanması, kira artışlarınında yükselişine yol açıyor.

Temmuz ayında oluşacak zam oranı, dar gelirli ailelerin yaşam koşullarını daha da zorlaştırması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading