Yandex Metrica

Sitede Ara

Kök maaşı 10 bin TL ve üzeri olanlar bayram etti! SSK ve Bağ-Kur kök maaşı nasıl hesaplanır? E-Devlet'ten kök maaş sorgulama

Kök maaşı 10 bin TL ve üzeri olanlar bayram etti! SSK ve Bağ-Kur kök maaşı nasıl hesaplanır? E-Devlet'ten kök maaş sorgulama

Temmuz ayı 6 aylık enflasyon oranları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Emekli vatandaşların kök maaşalrına zam yapılması beklenirken yeni maaşlar da netlik kazandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri kök maaşların nasıl hesaplandığını merak ederken E-Devlet'ten de kök maaş öğrenilebilecek.

Ekonomi

05.07.2024, 11:03

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz aylarda en düşük emekli maaşının 10 bin TL olması için talimat vermiş, 10 bin TL'ye yükseltilen emekli aylıklarının ise Temmuz ayı 6 aylık enflasyon oranının açıklanmasının ardından maaşlar güncellenmişti. 

3 Temmuz'da TÜİK Haziran ayı  enflasyon rakamını 1.64 olarak açıklamasının arıdandan SSK ve Bağ-Kur emeklileri de kök maaşlarına gelecek olan zammı merak etti. Emekli vatandaşların maaşlarına gelecek olan yeni güncelleme sonrasında kök maaşların nasıl hesaplanacağı da emekliler tarafından merak edildi. 

6 aylık enflasyon oranının ise yüzde 24.73 olarak gerçekleşmesinin arıdnan işçi emeklisinin maaşlarına ise yüzde 24.73 oranında zam yapıldı. 

Türkiye, Avrupa'da lider oldu! Tam 68,5 milyar dolar... Bakan Yumaklı açıkladı Türkiye, Avrupa'da lider oldu! Tam 68,5 milyar dolar... Bakan Yumaklı... Haberi Görüntüle

EMEKLİLERİN KÖK MAAŞLARINA GÜNCELLEME

Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklisinin kök maaşları da değişti. 

Kök maaşı 10 bin TL olan emekli vatandaşların güncel maaşları 12 bin 473 TL,

Kök maaşı 15 bin TL olan emekli vatandaşların maaşları 18 bin 709 TL'ye, 

Kök maaşı 20 bin TL olan emekli vatandaşların maaşları 24 bin 946 TL,

Kök maaşı 25 bin TL olan emekli vatandaşlar ise 31 bin 183 TL'den ödeme alacak. 

Faiz kararı sonrası altın, döviz fiyatları! Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Faiz kararı sonrası altın, döviz fiyatları! Altın fiyatları yükseldi mi,... Haberi Görüntüle

E- DEVLETTEN KÖK MAAŞ HESAPLAMA

Kök maaşlarını bilmeyen vatandaşlar ise E-Devlet hesaplarına giriş yaparak 4A Emeklilik Aylığı yazmaları ve ardından detay kısmına tıklayarak açılan sayfanın en altında yer alan ''5510 EK 19 Miktar'' bölümünde yazan tutarı 10 bin liradan çıkartmaları gerekiyor. Emekli vatandaşlar bu formülle kök maaşlarını bulabiliyor.

İkinci bir kök maaş hesaplama formülü ise, yine E-Devlet'te yer alan aylık ödeme tutarı ve ek ödeme tutarını topladığınız takdirde size kök maaşınızı verecektir. 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

2

1

2

1

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading