Yandex Metrica

Kredi almak için BES fonunu kullandılar! Tam 99,4 milyon lira

Kredi almak için BES fonunu kullandılar! Tam 99,4 milyon lira

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) teminatlı kredi uygulaması kapsamında, 354 kredi başvurusunun kesinleşmesiyle merkezi alacağın devri fonuna aktarılan teminat tutarı 99,4 milyon liraya ulaştı.

Ekonomi

19.09.2024, 15:57

Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki (BES) birikimlerin banka kredilerine teminat olarak gösterilmesi uygulaması, üç aylık sürecinde önemli bir büyüme kaydetti. 13 Eylül itibarıyla Emeklilik Gözetim Merkezi'nden alınan verilere göre, bu süreçte 443 kredi başvurusu yapıldı ve teminat olarak gösterilen BES fonu toplamda 134 milyon 758 bin lira oldu.

Emekliler bayram edecek! Maaş zammı için 4 formül masada: Ocak ayında rekor zam geliyor Emekliler bayram edecek! Maaş zammı için 4 formül masada: Ocak... Haberi Görüntüle

354 KREDİ BAŞVURUSU KESİNLEŞTİ

BES teminatlı kredi başvurularında en çok talep Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından alınırken, onu Türkiye İş Bankası ve Halkbank izledi. Bu süre zarfında yapılan 443 başvurudan 354'ü kesinleşti ve onaylanan kredilerin merkezi alacağın devri fonuna aktarılan teminat tutarı 99 milyon 441 bin lirayı buldu. Emeklilik şirketleri, 382 kredi için toplam 107 milyon 436 bin liralık teminatı onayladı.

Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması! Tarih verdi: 'En zorlu süreci geride bıraktık' Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması! Tarih verdi: 'En zorlu süreci geride... Haberi Görüntüle

KATILIMCILAR HANGİ BANKALARA BAŞVURABİLİYOR?

BES teminatlı kredi başvuruları Aktif Bank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Halkbank, TEB ve Türkiye İş Bankası'na yapılabiliyor. Kredi karşılığında teminat olarak gösterilen BES birikimlerinin, talep edilen kredi tutarının yüzde 120'sine denk gelmesi gerekiyor.

Bu yenilikçi kredi uygulaması, bireysel emeklilik fonlarına sahip olan katılımcıların finansman ihtiyaçlarını karşılamak için BES birikimlerini kullanmalarına olanak tanıyarak hem bankacılık hem de emeklilik sektörlerine katkı sağlıyor.

BES teminatlı kredi uygulamasının bankacılık sektörü açısından getirdiği bu yeni finansman modeli, katılımcıların bireysel emeklilik birikimlerini etkin bir şekilde kullanmalarına imkan tanıyarak ekonomik hareketliliği artırmayı hedefliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading