Kredi kartı limini düşürmek isteyenler için bankalar ne yapacak? 750 TL'lik kesinti sonrası harekete geçtiler...

Kredi kartı limini düşürmek isteyenler için bankalar ne yapacak? 750 TL'lik kesinti sonrası harekete geçtiler...

Geçtiğimiz hafta AK Parti grubu tarafından meclise sunulan yasa teklifi kapsamında 100 bin TL'lik kredi kartı olanlar yıllık 750 lira savunma sanayi fonu ödeyecek. Alınan bu karar tartışmalara sebebiyet verirken birçok vatandaş bankalarını arayarak kredi kartlarının limtilerini 99 bin TL'ye düşürmeye çalışıyor. Bankalar ise müşterilerinin bu taleplerine yanıt vermiyor. Bankalar, bunun üzerine müşterilerine SMS yolu ile mesaj atmaya başladı.

Ekonomi

14.10.2024, 10:16

Yeni vergi düzenlemesinin yankıları devam ediyor. AK Parti grubu tarafından meclise sunulan yasa teklifi dahilinde; gayrimenkul, araç satışları, kol saatleri ve dronlar gibi çok sayıda üründe ek ödemeler getirilmesi hedefleniyor. Bununla birlikte 100 bin TL kredi kartı limitleri olan vatandaşlarda her bir kartı için 750 lira katılma payı ödeyecek. Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na  girdi olarak girecek katılma fonları ile toplamda 46 milyar 466 milyon 329 bin 428 TL'lik bir gelir öngörülüyor.

Emeklilik sisteminde büyük revize! Hali hazırda çalışanların sigorta primlerine ne olacak? Emeklilik sisteminde büyük revize! Hali hazırda çalışanların sigorta primlerine ne... Haberi Görüntüle

OLUMLU YANIT VERİLEMİYOR!

Yapılan yeni düzenlenleme ile çok sayıda vatandaş kredi kartı limitini düşürmek için harekete geçti. Limitlerini düşürmek isteyen vatandaşlar, bankaların müşteri hizmetlerini aramak için seberberliğe geçti. Alınan bilgiler kapsamında vatandaşlar, kredi kartı limitlerini 99 bin 900 TL'ye düşürmeyi talep ediyor. Ancak bankalar bu talebe olumlu yanıt veremiyor. Ayrıca 100 bin TL ve üzeri limite sahip kredi kartı sayısının 61 milyon 955 bin 106 olduğu aktarıldı.

Bugün dolar ve euro ne kadar oldu? Enflasyon rakamları açıklandıktan sonra; dolar, euro ve sterlin fiyatı... Bugün dolar ve euro ne kadar oldu? Enflasyon rakamları açıklandıktan... Haberi Görüntüle

MÜŞTERİLER SMS YOLU İLE BİLGİLENDİRİLİYOR 

Alınan bu çok sayıda talep ile bankalarda müşterilerini cep telefonları SMS yolu ile mesaj atmaya başladı. Atılan mesajlarda müşteriler bilgilendirildi.

Bankaların müştelerine atmış olduğu mesajda, "Değerli Müşterimiz, basında çıkan haberlerde bahsi geçen 'kredi kartı limiti 100.000 TL ve üzerinde olan müşterilerden Savunma Sanayi Fonu katkı payı tahsil edileceğine' ilişkin kanun teklifi, resmi olarak yasalaşmamıştır. Dolayısıyla bu haberden dolayı kart limitinizi düşürmenize gerek yoktur. Mevcut koşulları ile kartınızın kullanımına devam edebileceğinizi, herhangi bir değişiklik olması durumunda sizlere ayrıca bilgi verileceğini belirtmek isteriz" ifadelerine yer verildi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading